Connect with us

European Tour

Van Gerwen wint broederstrijd; Wattimena stunt tegen titelverdediger

Michael van Gerwen Vincent van der Voort

Michael van Gerwen en Vincent van der Voort hebben in Gibraltar een absolute kraker afgeleverd. Op het zevende toernooi van de European Tour was Mighty Mike uiteindelijk de beste met 6-4, de gemiddeldes op de Gibraltar Darts Masters logen er niet om: 107,86 om 102,43 per beurt. Jermaine Wattimena vloerde titelverdediger Michael Smith.

Waanzinnige partij

Van Gerwen en Van der Voort hadden ditmaal duidelijk geen last van het probleem dat ze de beste vrienden zijn. Het ging er vanaf de eerste leg gelijk vol op. Fast Vinnie hield zijn eigen legs soepel en brak in de zesde leg met een 180’er: 2-4. Zijn eigen leg had hij alleen niet in vijf beurten uit en dat was het gaatje dat Van Gerwen zocht. Hij brak met een 180’er en vuurde zelfs twee maximale scores voor 4-4. In de negende leg opende Van der Voort met twee keer 180, om uiteindelijk de leg toch te verlezen door een 11-darter van Mighty Mike. Die knalde er zijn vierde 180’er tegenaan om met top te winnen. In de derde ronde speelt hij zondagmiddag tegen Andy Boulton, die verrassend won van Stephen Bunting.

Wattimena blijft verrassen

Het jaar 2018 is voor Wattimena inmiddels een erg goed jaar aan het worden. De Gelderlander is hard op weg naar de top-32 van de wereld en begint ook steeds fraaiere zeges te boeken. Zo ook in Gibraltar. Michael Smith wist een 3-1-achterstand nog wel goed te maken (3-3) en vervolgens kwam hij vanaf 5-3 ook nog terug tot 5-5 doordat Wattimena vier matchdarts miste. De elfde leg mocht Machinegun zelf beginnen en maakte het alsnog af met een 72-finish voor de 15-darter: 6-5. In de derde ronde wacht Gerwyn Price.

Gibraltar Darts Masters 2018: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour