Connect with us

Laatste Nieuws

Van Gerwen wint Budapest Darts Gala in finale tegen Van der Voort

Michael van Gerwen Vincent van der Voort

Er waren dan wel geen Pro Tour-toernooien dit weekend, voor onder meer Michael van Gerwen was het geen vrij weekend. Mighty Mike vloog namelijk naar Hongarije om uit te komen op het Budapest Darts Gala. De nummer één van de wereld won het toernooi, door in de finale Vincent van der Voort te verslaan.

Drukbezochte demonstraties

Darts wordt in Oost-Europa steeds groter. Dit jaar staat er op de European Tour al een toernooi in Praag op het programma, nadat in Tsjechië de afgelopen jaren al bomvolle zalen waren voor demonstraties van de wereldtoppers. Hongarije sluit zich nu ook aan bij deze rij, hoofdstad Boedapest was dit weekend het toneel voor een dartsfeest. Vier PDC-toppers waren aanwezig om het op te nemen tegen vier Hongaarse talenten. Kovacs Patrik kwam tegen Van der Voort het dichtstbij een stunt, hij snoepte drie legs af. Fast Vinnie verraste vervolgens Mensur Suljovic, maar kon in de finale uiteindelijk Van Gerwen net niet volgen.

Uitslagen Budapest Darts Gala

Kwartfinale
Vincent van der Voort – Kovacs Patrik 6-3
Mensur Suljovic – Szekely Pal 6-0
Michael van Gerwen – Lakatos Gergely 6-1
Simon Whitlock – Vegso Janos 6-2

Halve finale
Vincent van der Voort – Mensur Suljovic 6-1
Michael van Gerwen – Simon Whitlock 6-3

Finale
Michael van Gerwen – Vincent van der Voort 6-4

Reportage over Budaprest Darts Gala

Het Hongaarse sportkrant Nemzeti Sport maakte ook een reportage van het Budapest Darts Gala, waar Mighty Mike en de andere PDC-toppers in actie te zien zijn.

Delen:

Meer over Laatste Nieuws