Connect with us

European Tour

Van Gerwen wint Dutch Darts Masters voor vierde jaar op rij

Michael van Gerwen World Matchplay 2017

Michael van Gerwen heeft voor de vierde keer op rij de Dutch Darts Masters gewonnen. In Maastricht was de Nederlander op de European Tour ook op een loodzware slotdag niet te kloppen. In de finale was Steve Beaton zijn tegenstander en die moest er met 6-1 aan geloven. Voor The Adonis wel opnieuw een goed resultaat dit jaar.

Rentree na een maand

De afgelopen maand ontbrak Van Gerwen op het circuit, omdat hij vrijaf nam vanwege de geboorte van zijn dochter Zoë. In Maastricht had hij een zwaar programma, want na de zege van zaterdag op Jeffrey de Zwaan wachtte zondagmiddag gelijk Kyle Anderson. De Australiër won vorige maand het World Series-event in Auckland, maar tegen een uitmuntende Van Gerwen kwam hij er niet aan te pas (6-1). De kwartfinale tegen Daryl Gurney ging een stuk moeizamer, want Mighty Mike miste veel dubbels om vroeger te breken. Zo kwam het aan op de slotleg, waarin de Noord-Ier mocht beginnen. Dat deed hij zelfs met een 180’er, maar Van Gerwen pakte de zege met een 12-darter. Daarna bleek in de halve finale Michael Smith (6-2) geen partij.

Finale snel afgeraffeld

Beaton won dit jaar al een Players Championship en was in Maastricht opnieuw op dreef. Zaterdag was Mensur Suljovic al de klos en daar kwamen nu Martin Schindler, John Henderson en Peter Wright bij. In de openingsleg van de finale miste Beaton tops voor een 106-finish en kreeg gelijk een 80-finish om zijn oren. Er kwam een 180’er achteraan van Mighty Mike voor 2-0, waarop de Engelsman zijn eerste leg kon bijschrijven. De kans op een rebreak kreeg hij niet door de 70-finish van de nummer één van de wereld en gooide zijn eigen leg niet in vijf beurten uit. Zo kwam Van Gerwen op 4-1, om er nog een 180’er achteraan te gooien. De zevende leg bracht nog een maximale score en een 77-finish voor de titel.

Dutch Darts Masters 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour