Connect with us

Pro Tour

Van Gerwen wint eerste Players Championship in Nederlandse finale

Michael van Gerwen PDC WK Darts 2019 (6)

Michael van Gerwen heeft het eerste Players Championship van het jaar gewonnen. Na de wereldtitel en de winst van The Masters staat zijn teller alweer op 18 zeges op rij. In de finale won hij in Wigan van landgenoot Jermaine Wattimena, die zijn goede WK daarmee een goed vervolg gaf.

Baker de verrassende nieuwkomer

Op de eerste dag van de Pro Tour waren de meeste ogen gericht op de nieuwe gezichten. Vanuit de BDO waren Glen Durrant en Mark McGeeney de grote namen die de overstap hebben gewaagd naar de PDC, maar zij gingen allebei al in de eerste ronde zitten. Durrant verloor met 6-5 van Alan Tabern, terwijl McGeeney er hard vanaf ging tegen Gerwyn Price (6-2). Zo was het Scott Baker die de zeer verrassende nieuwkomer was. Hij versloeg onder meer Rob Cross, Kyle Anderson en Darius Labanauskas om de halve finale te bereiken. Daarin kwam hij zelfs op een 3-4-voorsprong tegen Van Gerwen, om toch met 7-5 te verliezen.

Geen maat op Van Gerwen

Daarmee was Baker gelijk de speler die als enige in de buurt kon blijven van Mighty Mike. Van Gerwen gooide zich voorbij Luke Woodhouse, Gary Eastwood, Michael Mansell, Mark Dudbridge, Jonny Clayton en Baker naar de finale. Onderweg gooide hij al gemiddeldes van 108,8, 105,1 en 110,1. In de finale kwam daar nog een 109,5 bij tegen Wattimena. Wattimena kende een uitmuntende dag met overwinningen op Ross Smith, Barrie Bates, Ritchie Edhouse, Ian White, Harry Ward en Peter Wright. In de finale was een fabelachtig tussenstuk. Van Gerwen kwam op 3-2 met een 11-darter, Wattimena counterde met een 11-darter maar Mighty Mike knalde er een derde 11-darter achteraan. Twee 13-darters brachten hem vervolgens richting 8-4. Het was voor Wattimena zijn eerste finale op de Pro Tour.

Tweede ronde Barney

Jeffrey de Zwaan wist van de Nederlandse brigade de laatste-16 te bereiken na een zege op onder meer Daryl Gurney. Jelle Klaasen en Jan Dekker kwamen tot de derde ronde. Raymond van Barneveld won met een gemiddelde van ruim 100 per beurt van Antonio Alcinas, daarna ging hij kopje onder tegen Ryan Searle. In de slotleg opende de Nederlander met een score van 45 en was daardoor gezien. Zondag komen de 128 darters terug voor het tweede Players Championship.

Delen:

Meer over Pro Tour