Connect with us

UK Open

Van Gerwen wint eerste UK Open Qualifier op hectische dag

Michael van Gerwen heeft op indrukwekkende wijze de eerste UK Open Qualifier gewonnen. De gehele dag gooide hij gemiddeldes ruim boven de 100 per beurt en in de finale was Michael Smith het slachtoffer (6-3). Het was een hectische dag met veel opmerkelijke gebeurtenissen. Zo won Corey Cadby van wereldkampioen Rob Cross en ging Adrian Lewis volledig door het lint. Hij kan daarvoor een schorsing verwachten.

Geen maat op Van Gerwen

De spelers uit de Premier League vlogen vanmorgen vanuit Dublin naar Wigan, van de korte nacht had Van Gerwen geen last. Hij won van Ian Moss (6-3), William O’Connor (6-1), Robert Thornton (6-1), Simon Stevenson (6-3), Daryl Gurney (6-1) en Adrian Lewis (6-3). In de finale opende Van Gerwen gelijk indrukwekkend met een 120-finish via single-20 en twee keer bulls-eye. Smith hield zijn eigen leg in vier beurten en zag Van Gerwen in de vierde leg twee pijlen missen voor de break. Hij vergooide zichzelf alleen vanaf 26 en zo was het toch al 3-1. Met een 10-darter pakte Smith nog een leg om ook nog 5-3 te maken. Daarna klaarde Van Gerwen de klus met een 170-finish. Voor Smith is de finaleplaats ook een belangrijke opsteker, nadat hij in de Premier League ook al won van Gary Anderson.

Cadby laat zich weer zien

Veel ogen waren gericht op Corey Cadby. De Australiër deed het uitmuntend op Q-School en ook nu was hij direct scherp. Rob Cross werd in zijn openingspartij verslagen door The King en daarmee opnieuw op een pijnlijke nederlaag gepresenteerd. Cadby ging sterk door en leek op weg naar de laatste-16. Tegen Simon Whitlock miste hij alleen elf matchdarts.

Veel verrassingen

De eerste dag van de Pro Tour bracht veel verrassingen. Zo haalde Jose Justicia bij zijn debuut als tourkaarthouder gelijk de kwartfinale. Hij kreeg zelfs de kansen om ook Adrian Lewis te verslaan, alleen in een bizar slot waarin Lewis door het lint ging, verloor hij alsnog. Martin Schindler liet zeer goed spel zien en haalde de laatste-16, nadat hij won van onder meer Dimitri Van den Bergh en Vincent van der Voort. Robert Owen, Simon Stevenson, Dave Prins en Matthew Edgar kenden eveneens een goede start van 2018 met een plaats bij de laatste-16. Dat brengt ze ook direct naar de UK Open.

Nederlanders sprokkelen ponden

Vorig jaar haalden op drie spelers na iedereen met 750 pond de UK Open. Dit is dus het target voor alle spelers. Van Gerwen is door zijn toernooizege direct zeker van een plek bij de top-96. Een grote groep Nederlanders heeft direct een goede stap gezet. Geert Nentjes liet zich ijzersterk zien. De jongeling werd pas bij de laatste-32 afgestopt door Michael Smith (6-4). Jeffrey de Zwaan won van Stephen Bunting en liet zien dat zijn goede vorm van de afgelopen maanden ook meegenomen is naar Wigan. In een beslissende leg verloor ook hij bij de laatste-32 van Dave Prins. Allebei hebben ze nu 750 pond op de teller en hoeven in de aankomende vijf toernooien nog slechts één keer de laatste-64 te halen om zich te verzekeren van het eerste ranking tv-toernooi van 2018. Vincent van der Voort, Jeffrey de Graaf, Jimmy Hendriks, Jelle Klaasen en Jan Dekker haalden allemaal de laatste-64 en pakten daardoor de eerste 250 pond mee.

Uitslagen UK Open Qualifier 1

Delen:

Meer over UK Open