Connect with us

Negendarters

Van Gerwen wint Players Championship tegen Van de Pas; twee negendarters

Michael van Gerwen heeft de derde Players Championship gewonnen door in de finale af te rekenen met Benito van de Pas. Voor Mighty Mike was het alweer zijn achtste toernooizege van dit kalenderjaar, waar Van de Pas voor de derde keer in een jaar tijd net naast toernooiwinst greep. Daardoor heeft hij zich ook nog niet geplaatst voor de Grand Slam of Darts, wel ruikt Big Ben de top twintig van de wereld.

Bloedvorm vastgehouden

Van Gerwen won donderdagavond met het twee na hoogste gemiddelde ooit op televisie van Robert Thornton. De volgende ochtend was de nummer één van de wereld gelijk weer bij de les met zeges op Paul Nicholson, Mark Walsh, Jeffrey de Graaf, Simon Whitlock, Mark Webster en Robbie Green. Van de Pas won ondertussen van Alan Tabern, Lee Evans, Ricky Evans, Chris Dobey, Peter Wright en Alan Norris. In de finale denderde Van Gerwen naar een 4-0-voorsprong via een 11-darter, een 13-darter en twee 14-darters. Van de Pas kwam vervolgens terug met een 121-finish gevolgd door 13- en 12-darters. Op dat moment herpakte Van Gerwen zich weer met een tiendarter en twee dertiendarters zorgden voor de 6-3-zege en een gemiddelde van 111,29 per beurt.

Twee negendarters

Van de Pas nadert door de finaleplaats Brendan Dolan voor plaats twintig op de wereldranglijst. Opvallende prestaties waren er door de dag heen voldoende. Adrian Lewis opende in de eerste ronde in Barnsley al met een negendarter en Alan Norris deed een ronde later hetzelfde. Zo moesten ze de prijzenpot delen. Norris haalde de halve finale, net zoals Robbie Green. Kong kende een zeer moeizaam eerste jaar sinds zijn rentree bij de PDC, dit was dan ook zijn eerste halve finale. Jermaine Wattimena haalde de vierde ronde door te winnen van onder meer Jelle Klaasen, Jeffrey de Graaf en Jeffrey de Zwaan kwamen tot de derde ronde. Ron Meulenkamp, Dirk van Duijvenbode, Dick van Dijk en Jan Dekker pakten door het bereiken van de tweede ronde vijfhonderd pond aan prijzengeld mee.

 

Delen:

Meer over Negendarters