Connect with us

Negendarters

Van Gerwen wint UK Open Qualifier met negendarter

Michael van Gerwen UK Open Qualifier Darts NegendarterMichael van Gerwen heeft op sensationele wijze de tweede UK Open Qualifier gewonnen. Er stond geen maat op Mighty Mike in Crawley en in de finale bekroonde hij dat op fraaie wijze. Dave Chisnall werd omver geblazen met een negendarter en een 170-finish voor 6-1.

Indrukwekkend

De hele dag was Van Gerwen indrukwekkend bezig. Steve Brown, Stuart Kellett, Richie Howson, Jamie Caven, Andy Hamilton en Simon Whitlock (6-0) werden al getrakteerd op een nederlaag. In de finale volgde het sensatiestuk tegen Chisnall. De eerste leg ging in 13 darts uit en vervolgens was er via tops gelijk de break. De Engelsman dacht even terug te komen, maar kreeg daarna een negendarter om zijn oren. 180 en 177 werden gevolgd door een 144-finish. Of dat niet genoeg was kwam er nog een 170-finish (5-1) overheen en dubbel-6 voor de zege.

Oranjedag

Naast Van Gerwen waren ook de andere Nederlanders in goede vorm. Vincent van der Voort kwam tot de halve finale, waarin hij verloor van Dave Chisnall. Roland Scholten verloor ook van Chizzy, maar dan in de kwartfinale. Kim Huybrechts, zaterdag nog finalist, verloor dit keer al in de derde ronde. Toon Greebe en Jelle Klaasen kwamen tot de tweede ronde en schrijven daardoor ponden bij voor plaatsing voor de UK Open.

Alle uitslagen UK Open Qualifier #2 op een rijtje

Delen:

Meer over Negendarters