Connect with us

Players Championship Finals

VAN GERWEN WINT VIERDE TELEVISETOERNOOI OP RIJ

Michael van Gerwen heeft het vierde televisietoernooi op rij gewonnen. Na het European Darts Championship, Grand Slam of Darts en World Series of Darts Finals was het nu raak op de Players Championship Finals. Adrian Lewis werd in de finale met 11-6 verslagen. Van Gerwen nam in de openingsfase een voorsprong, waarop Lewis het in de tiende en elfde leg weggaf. De Engelsman miste tops om 5-5 te maken en vanaf 70 kon hij tot twee keer toe een groot vlak niet vinden. Mighty Mike pakte beide legs om de dubbele break voorsprong te maken en daarna was hij gevlogen.

Gelijk in hoogste versnelling

Van Gerwen en Lewis hadden in de halve finale alle krachten kunnen sparen. Mighty Mike verloor maar twee legs aan Daryl Gurney, Lewis stond er zelfs maar eentje af aan Mensur Suljovic. In de eindstrijd pakte Lewis de eerste leg, waarop Van Gerwen zijn turbo al even aanzette. Met vijf perfecte darts was het 1-1, om ook gelijk scorend weg te lopen voor de break. In de vierde leg miste de Nederlander één pijl voor de hoge finish en Lewis brak direct terug met een 118-finish. Met een gemiddelde van 111,52 per beurt pakte Van Gerwen de break net zo snel weer terug voor 3-2.

Twee dure legs

Lewis kreeg één pijl om opnieuw terug te slaan. Jackpot miste tops voor een 160-finish en werd in de zevende leg opnieuw scorend overlopen. Zo werd het al een dubbele break, maar Van Gerwen miste zowaar een volle beurt op dubbel-16. De Nederlander opende de negende leg gelijk met zijn vierde 180’er, toch hield Lewis zijn eigen leg om terug te komen tot 5-4. Hij vond ook nog eens zijn eerste maximale score en kreeg de kans vanaf 119 om gelijk te komen. Tops viel niet en zo hield Van Gerwen de marge vast: 6-4. Lewis maakte vervolgens een dure fout. Vanaf 70 miste hij twee keer een groot vlak en kon zo niet eens gooien voor een dubbel. Van Gerwen straft het genadeloos af met een 78-finish om toch weer de dubbele break te pakken. Zo werd het 8-4 en stond de Nederlander ook alweer klaar op 24 om het verschil heel snel te maken. Lewis sloeg nog een keer terug met een 102-finish om zijn eigen leg te houden. Van Gerwen pakte op zijn beurt de eigen leg met een 117-finish, om in de vijftiende leg zijn zesde 180’er te gooien. Daardoor was het via dubbel-12 al 10-5. In zijn eigen leg liep Van Gerwen opnieuw weg om twee matchdarts te missen. Lewis liet daarop nog wat fraais zien met een 147-finish, om daarop zelf drie dubbels te missen. Van Gerwen maakte het daarop alsnog af via dubbel-6.

Programma, uitslagen en statistieken Players Championship Finals 2015

Delen:

Meer over Players Championship Finals