Connect with us

European Tour

Van Gerwen wint vijfde Dutch Darts Masters op rij

Michael van Gerwen heeft voor het vijfde jaar op rij de Dutch Darts Masters weten te winnen. In Zwolle had hij wel het fortuin in de halve finale, waarin Daryl Gurney drie matchdarts onbenut liet. Daarna walste hij in de finale over surprise Steve Lennon heen voor de titel.

Fraaie comeback tegen Superchin

Na de 6-0-zege op Terry Jenkins op zaterdag begon Van Gerwen ook scherp aan de zondag. Darren Webster en Kyle Anderson werden met 6-4 en 6-2 aan de kant gezet voor een plaats in de halve finale. Daarin kon Mighty Mike zijn ritme niet vinden. Vanaf 2-2 liep Gurney naar 2-6. Met een 72-finish kwam de Nederlander weer op gang, om een eerste matchdart te overleven (4-6). Er kwam een 15-darter overheen, om vanaf 87 nog eens twee matchdarts van Gurney te overleven. Het werd 6-6 en in de slotleg denderde Van Gerwen weg naar de zege.

Lennon zet snelle opmars voort

Lennon meldde zich ruim een jaar geleden pas bij de PDC en kende een uitmuntend debuutjaar. De herstart in 2018 was moeizaam en hij miste de UK Open. De jonge Ier kon zich er toch snel overheen zetten en behaalde in Zwolle zijn beste resultaat tot dusver bij de PDC. Hij won vrijdag nipt met 6-5 van Rowby-John Rodriguez en had daarna het geluk dat Rob Cross zich afmeldde. Tegen James Richardson werd het opnieuw 6-5, om in de avond echt op gang te komen. Zowel Mensur Suljovic als Kim Huybrechts lieten zich verrassen met 6-3 en 7-5.

Vijf legs op rij voor de titel

In de finale pakte Lennon de openingsleg, waarop Van Gerwen eindelijk zijn ritme weer begon te vinden. Met een 70-finish was het 1-1, gevolgd door twee 180’ers voor twee 13-darters. Een nieuwe break met weer een 13-darter maakte het verschil, gevolgd door een solide 15-darter (5-1). Zijn gemiddelde lag op bijna 105 per beurt en de turbo kon er vanaf. Zo gingen de legs heen en weer richting 7-4. Lennon brak nog terug met een fraaie 87-finish voor een 11-darter, maar zijn eigen leg was niet in zes beurten uit. Daarop was de titel voor Mighty Mike.

Dutch Darts Masters 2018: uitslagen, programma en statistieken

 

Delen:

Meer over European Tour