Connect with us

World Darts Championship

Van Gerwen worstelt zich naar nieuwe WK-finale tegen Wright

Michael van Gerwen Grand Slam of Darts 2019

Michael van Gerwen staat voor de vijfde keer in de finale van het PDC WK Darts en voor de derde maal in de afgelopen vier edities. De halve finale tegen Nathan Aspinall was niet groots, want Mighty Mike kwam nooit echt los. Pas vanaf de zesde set sloeg hij een gaatje en gaf die niet meer af.

Vijf breaks op rij

In de openingsfase van de strijd was Van Gerwen telkens in de beslissende vijfde legs de beste. Zo kwam hij tot tweemaal toe een set voor, om zijn eigen set af te staan. In de vierde set miste hij een pijl op dubbel-16 voor een 104-finish en stond in de vijfde leg klaar op 66 om er 3-1 in sets van te maken. Aspinall sloeg echter voor het eerst toe in een vijfde leg met een 110-finish. Toch bleven die cruciale legs het pijnpunt van The Asp. Tops gooide hij in de vijfde leg van set vijf namelijk tegen het ijzer voor een 96-finish en zo pakte Van Gerwen toch weer een set voorsprong.

Koortje van The Asp gebroken

Nu gaf hij deze niet meer af, want opeens ging de turbo wel aan. Een 11-darter voor de break en een 180’er voor een 13-darter bracht de partij naar 4-2. Hij leek weg te stomen, om toch weer een set zomaar af te staan. Een ontzettend rommelige achtste set volgde, waarin Van Gerwen zes pijlen voor setwinst miste. Zo kwam er weer een vijfde leg, maar daarin was hij toch de baas met een 68-finish. Op 5-3 bleek het koortje van Aspinall gebroken. Een 72-finish voor een 14-darter bracht Van Gerwen op voorsprong, gevolgd door een soepele eigen leg. Dubbel-10 bracht Van Gerwen daarop naar een nieuwe WK-finale.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Prijzengeld PDC WK Darts 2020

Delen:

More in World Darts Championship