Connect with us

World Matchplay

Van Gerwen zet de walsmachine iets te vroeg uit tegen Bunting

Michael van Gerwen Premier League Darts Leeds 2017

Michael van Gerwen is zeer overtuigend begonnen aan de World Matchplay. Stephen Bunting kreeg in de eerste legs wat kansen op de dubbels, maar sloeg nergens toe. Daardoor was het bij de eerste onderbreking al 5-0. Het werd zelfs 7-0 voor Bunting een leg wist te pakken. Daarmee voorkwam hij de 10-0, waar Jamie Caven twaalf maanden geleden in de eerste doorgang wel op werd gepresenteerd. Van Gerwen werd in de slotfase nog slordig, maar maakte het wel af voor 10-4.  In de tweede ronde wacht Simon Whitlock, die het Australische onderonsje won.

Verschil snel gemaakt

Van Gerwen opende solide met een 15-darter en leek de tweede leg af te moeten staan. Bunting gooide alleen een volle beurt tegen het ijzer van de dubbel-8. Zo was de break gelijk binnen en gooide zijn eigen leg uit met dertien pijlen. Bunting miste vervolgens in zowel de vierde als de vijfde leg één pijl op de dubbel en werd daardoor al op een 5-0-achterstand gepresenteerd. En dat deed Van Gerwen met een gemiddelde van ruim 101 per beurt.

Turbo gaat iets te vroeg uit

Uit de onderbreking openden beide darters met een 180’er, voor Bunting vanaf 57 opnieuw twee pijlen miste op de dubbels. Het was 6-0, voor Van Gerwen alweer zijn vierde 180’er vuurde. Met een 82-finish via twee keer single-bull en dubbel-16 was het 7-0, voor Bunting eindelijk een leg wist bij te schrijven via dubbel-2. De Engelsman vuurde een maximale score in de eerstvolgende leg, maar Van Gerwen counterde met twee keer 180. Zo werd het toch 8-1, voor Bunting met een 102-finish een tweede leg pakte. Uit de onderbreking was de echte focus bij de Nederlander verdwenen en miste daardoor liefst tien pijlen op de dubbels. Het werd zelfs 9-4 door drie gemiste matchdarts, om het daarna af te maken met een 160-finish.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay