Connect with us

Champions League

Van Gerwen zet grote stap naar halve finale; Anderson houdt hoop

Michael van Gerwen staat bijna in de halve finale van de Champions League of Darts. Na de eenvoudige zege op Dave Chisnall (10-2) wist hij ook Daryl Gurney aan de kant te zetten met 10-7. Alleen bij een hele ruime nederlaag tegen Gary Anderson kan het nog mis gaan. De Schot won zelf ook van Chisnall.

Vreemde eerste helft

Van Gerwen had de confrontatie met Gurney de afgelopen dagen op scherp gezet, doordat de Nederlander had aangegeven dat hij vond dat de Noord-Ier niet in de top-8 van de wereld thuishoorde. De uitspraken leken duidelijk in het hoofd van Gurney te zitten, want hij begon dramatisch aan het duel. Legs van 14, 15, 17 en 16 brachten Van Gerwen namelijk al naar 4-0. De vijfde leg opende hij met scores van 177 en 180, om er een 11-darter van te maken. Gurney eindigde die leg met een 180’er en opende de zesde leg er ook mee. Dat bracht hem naar de 70-finish om eindelijk een leg te pakken (5-1). Van Gerwen was daarop zijn focus volledig kwijt en pardoes was het 5-4. Twee 180’ers brachten hem toch de marge bij de onderbreking (6-4).

Turbo gaat weer vol aan

Uit de pauze wilde Van Gerwen versnellen en vond bijna de 140-finish. Die viel niet en Gurney redde zich met een 110-finish. Mighty Mike knalde er in zijn eigen leg een 148-finish in, om te openen met een 177-score. Gurney counterde met zijn derde 180’er, maar kreeg een 11-darter om zijn oren. De Nederlander hield zijn eigen leg, om het gemiddelde alweer boven de 100 per beurt te tillen. Gurney bleef hangen net boven de 90 en kwam daardoor scorend te kort. Hij kon nog wel zijn eigen leg pakken met een 15-darter, gevolgd door de achtste 180’er van Van Gerwen in het duel. Er kwamen alleen pardoes vijf gemiste matchdarts, waardoor Gurney ook terugkwam tot 9-7. De Noord-Ier gaf het cadeautje alleen net zo snel weer terug. Vanaf 68 maakte Van Gerwen er  10-7 van.

Anderson heeft geen kind aan Chizzy

Anderson speelde in de middag al uitstekend tegen Gurney, maar vergat het af te maken. Tegen Chisnall had hij een paar legs nodig om op gang te komen, daarna versnelde de Schot knap door. Vanaf 3-1 werd het met een 11-darter al 6-2. Daarop opende Anderson met zeven keer triple-20, maar de achtste dart kwam in de single-19. Het werd wel 7-2, voor Chisnall eindelijk een leg kon pakken. Chizzy speelde opnieuw verder ondermaats en leek ook last te hebben van zijn rug. Anderson ging juist steeds makkelijker gooien en besloot met een 11- en 12-darter via een 87- en 125-finish: 10-3.

Champions League of Darts 2018: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Champions League