Connect with us

World Grand Prix

Van Gerwen zet turbo aan om De Zwaan te verpulveren

Michael van Gerwen heeft een indrukwekkende partij afgeleverd op de World Grand Prix. Jeffrey de Zwaan werd compleet van het podium geblazen: 3-0. Van Gerwen was messcherp en raffelde de eerste set in een moordend tempo af. Met een 120-finish leek De Zwaan even wat weerwerk te leveren, toch was het razendsnel 2-0 in sets. Daarna ging de turbo eraf, maar pakte hij toch weer eenvoudig de set. In de kwartfinale wacht donderdag Mervyn King.

Mighty Mike in hoogste versnelling

Van Gerwen begon ontzettend scherp aan de partij, met gelijk een maximale openingsscore en een 68-finish. De break was daarmee gelijk op het bord gezet gevolgd door een 92-finish, om de set te pakken met een keiharde 134-finish. Zo had Mighty Mike een gemiddelde van 107 achter zijn naam staan en wist de eerste leg van de tweede set ook te pakken met een 13-darter. Het eerste slippertje volgde door een volle beurt te missen op de openingsdubbel. De Zwaan strafte het alleen niet af, om wel een rebreak te plaatsen met een fraaie 120-finish. Veel schoot hij er niet mee op, want Van Gerwen denderde onverminderd voort naar setwinst.

Turbo gaat eraf

Het mooie gemiddelde hielp de nummer één van de wereld vervolgens om zeep door de derde set te openen met liefst tien missers op de openingsdubbel. Toch kreeg hij door een 180’er alsnog de kans om te breken. De triple viel niet vanaf 133 en zo was het 0-1. Van Gerwen maakte wel eenvoudig gelijk, om De Zwaan twee beurten te zien missen op de openingsdubbel. Zo kwam er toch weer een break op de borden en miste The Black Cobra ook in de vierde leg veel pijlen om te openen. Van Gerwen liep scorend weg en maakte het af op dubbel-16.

World Grand Prix: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

Meer over World Grand Prix