Connect with us

Grand Slam of Darts

Van Gerwen zet turbo aan om Lewis omver te duwen

Michael van Gerwen Premier League Darts playoffs 2019

Michael van Gerwen is overtuigend doorgedrongen tot de tweede ronde van de Grand Slam of Darts. Even leek het erop dat Adrian Lewis oude tijden kon laten herleven. Hij kwam op 0-2, maar kreeg vervolgens een stoomwals over zich heen: 5-2. Mighty Mike besloot met 104,53 per beurt.

Geen moment in gevaar

Lewis begon goed aan de partij, want hij wist na een 180’er met een 80-finish te breken. Zijn eigen leg gooide Jackpot uit met een 73-finish, alleen daarna had hij niets in te brengen tegen de versnelling van Van Gerwen. Een 11-darter en een 15-darter betekende alweer 2-2. Zijn eigen leg raffelde Van Gerwen af met een 180’er voor de 13-darter, in de leg van Lewis bleek dat nog beter te kunnen met een 70-finish voor de 12-darter: 4-2. In de zevende leg gooide Lewis nog wel een 180’er, maar kreeg weer een dreun om zijn oren: 5-2. Door de eerdere zege van Jim Williams op Ross Smith is Van Gerwen zeker van de volgende ronde en spelen Lewis en Williams voor de tweede knock-outplaats.

Wonder nodig

In groep B zijn de kansen voor Wesley Harms bijna verkeken. De Nederlander verloor al met 5-2 van James Wade en ditmaal was Steve Lennon met 5-4 te sterk. De partij was continu in evenwicht en met een 15-darter dwong Harms een negende leg af. Daarin mocht de Nederlander ook beginnen, maar door een fraaie 167-finish voor de 12-darter pakte Lennon de zege. Harms heeft nu een ruime zege nodig op Ian White en daarnaast hopen dat Wade zijn sportieve plicht doet tegen Lennon.

Grand Slam of Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts