Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen zet turbo eenvoudig aan tegen Suljovic

Michael van Gerwen gaat na twee weken al alleen aan kop in de Premier League Darts. De Nederlander won van Mensur Suljovic en is daardoor de enige speler die allebei zijn partijen heeft weten te winnen. Suljovic miste in de openingsfase te veel dubbels en was dan ook gezien toen de turbo aan ging bij Mighty Mike.

Fouten gelijk afgestraft

Voor Suljovic ging het in de openingsleg gelijk mis. Hij miste twee pijlen vanaf 60 en gaf zo de break cadeau aan Van Gerwen. De Nederlander knalde er in zijn eigen leg een 180’er uit en kreeg daarop weer een leg op een presenteerblaadje. Suljovic miste nog maar eens een volle hand op de dubbels en met een 15-darter was het al 3-0 voor Mighty Mike. Doordat de wereldkampioen geen moment werd uitgedaagd begon hij zelf ook al te verslappen. Dat zorgde ervoor dat hij op zijn beurt drie pijlen vanaf 40 miste en Suljovic eindelijk op het bord kwam. Met een 72-finish kwam de Oostenrijker ook terug tot 2-3.

Turboknop gaat aan bij Mighty Mike

De Nederlander herpakte zich met een solide 13-darter en opende in de zevende leg met een 180’er. Na negen pijlen stond Mighty Mike op 16 en pakte zo een nieuwe break. Suljovic leek even nog iets terug te doen, om dubbel-14 te missen voor een 121-finish. Met een 66-finish kwam Van Gerwen op 6-2, gevolgd door een 12-darter van The Gentle. De Nederlander speelde vervolgens weer een soepele leg met scores van 96, 177 en 140, om te besluiten met dubbel-16.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts