Connect with us

European Championship

Van Gerwen zet turbo weer eens aan en veegt White van EK-podium

Michael van Gerwen heeft weer eens laten zien waarom hij de nummer één van de wereld is. Mighty Mike blies Ian White van het podium tijdens de tweede ronde van het EK Darts 2017. In het Belgische Hasselt was Van Gerwen vanaf de eerste leg uitmuntend en won met 10-1. In de kwartfinale speelt hij nu tegen Simon Whitlock, die zelfs met 10-0 won van een volledig afwezige Alan Norris.

Iedere dubbel vliegt erin

Van Gerwen was in zijn openingsronde wisselvallig tegen Jan Dekker en kwam pas in de tweede helft op stoom. Ditmaal dit de nummer één van de wereld de turbo direct aan te zetten. Hij brak White, opende de tweede leg met een 180’er en besloot deze met een 81-finish via twee keer dubbel-18. De derde leg wist White wel te behouden, maar daarna vloog Van Gerwen met een 12-darter een 180’er en een 114-finish al naar 5-1. De volgende break kwam met een bulls-eye 164-finish om al op ene 6-1-voorsprong te staan.

Niets meer afstaan

De afgelopen periode verloor Van Gerwen vooral duels doordat hij erg slordig was op de dubbels. Tot op dit moment had hij pas één misser, daar kwamen er in de achtste leg wel vier bij. White kon het afstraffen vanaf 118, alleen hij kon tops niet vinden. Ook in de negende leg kreeg de Engelsman één dart voor de leg, om dubbel-12 voor 98 uit te gooien. Van Gerwen knalde nu tops er met één pijl in en kwam op matchpoint via dubbel-9. De slotleg was met een 88-finish ook alweer in 12 darts weggepoetst en zo was hij met 10 uit 17 en vier keer 180 goed voor 105,41 per beurt.

Speelschema European Darts Championship 2017

Delen:

Meer over European Championship