Connect with us

World Darts Championship

Van Gerwen: “Zoveel shit over me heen gehad, ik heb laten zien wie de beste is”

Michael van Gerwen is dolblij dat hij voor de vierde keer de finale van het PDC WK Darts heeft bereikt. Twee keer won hij de titel, zijn eerste finale verloor hij van Phil Taylor. Nu wacht Michael Smith, na de klinkende 6-1-zege op Gary Anderson.

Doe hem ontzettend veel pijn

De Schot werd door Van Gerwen vanaf de eerste set volledig overlopen. “Iedereen verwacht dit, ik ben blij dat ik het heb waar kunnen maken. Ik wilde het ook echt laten zien”, vertelde Mighty Mike bij RTL7Darts. “In de eerste set doe ik hem al ontzettend veel pijn en daarna continu met mijn finishes. Met name met de 80-finish voor 2-0 in sets. Dan zie je dat Gary heel kwetsbaar is als je op de juiste momenten toeslaat.”

Best wel een opluchting

De zege bracht ook emoties met zich mee bij de nummer één van de wereld. Dit najaar won hij alleen de World Grand Prix en dat zorgde voor veel discussie. Was hij nog wel de beste speler van de wereld en was zijn topvorm niet verdwenen? “Veel mensen hadden vandaag iets anders verwacht. Ik heb laten zien wie de beste is. Punt. Dat ik win is best wel een opluchting. Dit jaar heb ik zoveel shit over me heen gehad. Daar ben ik uiteindelijk goed mee omgegaan en blij dat ik dit voor mijn naasten kan doen.”

Ben nog niet klaar

In de finale wacht Michael Smith. “De vierde finale is heel leuk, maar ik ben nog niet klaar. Dit was pas de halve finale. Ik ben blij met de dag rust. Het waren twee pittige dagen en met name de voorbereiding daarvoor is ook zwaar.” De finale is op Nieuwjaarsdag.

Delen:

Meer over World Darts Championship