Connect with us

Development Tour

Van Peer de grote man op eerste weekend Development Tour

Berry van Peer is zeer verrassend de leider in de Development Tour. De jonge Nederlander debuteerde bij de PDC en won gelijk twee van de vier toernooien. Benito van de Pas schreef een finaleplaats bij, terwijl Dirk van Duijvenbode een negendarter gooide.

 

Flitsend debuut 

De Youth Tour is dit jaar omgedoopt tot de Development Tour. Per weekend worden er vier toernooien gespeeld en aan het einde van het seizoen liggen er tourkaarten klaar voor de ProTour. Van Peer heeft zichzelf hiervoor gelijk kandidaat gesteld. De Nederlander speelde het afgelopen jaar een aantal toernooien bij de BDO en liet zich nu voor het eerst zien bij de PDC. Het werd een flitsend debuut. Jamie Lewis versloeg hem nog in het eerste toernooi (4-3), daarna vloog hij over onder andere Sam Head (4-1, dit jaar nog op Lakeside), Shaun Griffiths (4-2), Mike De Decker (4-1) en in de finale Scott Dale (4-0) heen. Dat leverde hem al tweeduizend pond op. Op zondag verloor hij wederom in het eerste toernooi, ditmaal van Aden Kirk, om vervolgens niets meer af te staan. Mike Zuydwijk pakte bij de laatste-16 als eerste legs van hem af (4-2), via vervolgens Sam Hewson (4-2), opnieuw De Decker (4-1) en Harry Ward (4-0) was de tweede toernooizege binnen.

Bekende namen pakken zeges

Het eerste toernooi van het weekend werd gewonnen door Rowby-John Rodriguez. De jonge Oostenrijker stond vorig jaar al in de finale van het jeugd-WK, waarin hij verloor van Keegan Brown. Little John ging in Coventry rustig verder en won op weg naar zijn zege van onder meer Dimitri van den Bergh (4-3), Aden Kirk (4-3), Benito van de Pas (4-3), Sam Hamilton (4-1) en Jamie Lewis (4-1). Aden Kirk wist vorig jaar de dartswereld te verbazen door Phil Taylor te verslaan op de UK Open. Een passend vervolg kon hij nog niet geven, maar bij de jeugd laat hij zich gelijk weer zien. Hij won het derde toernooi door onder meer Reece Robinson (4-2), Berry van Peer (4-3), Adam Hunt (4-1), Jamie Lewis (4-3) en Van de Pas (4-1) te verslaan.

Meer Nederlands succes

Behalve Van Peer was er meer Nederlands succes. Van de Pas haalde de finale in het derde toernooi en stond ook in twee kwartfinales. Achter de drie toernooiwinnaars staat hij dan ook op een vierde plaats op de Order of Merit. Jeffrey de Zwaan en Mike Zuydwijk hadden solide weekenden, met voor De Zwaan een halve finale en Zuydwijk vier keer het bereiken van de laatste-16. Dirk van Duijvenbode liet zich ook nog zien, want hij gooide een negendarter. Dat was niet de enige van het weekend, want ook Matthew Dicken noteerde een perfecte leg.

Delen:

Meer over Development Tour