Connect with us

Grand Slam of Darts

Van Peer kan tegen ontketende Suljovic niet opnieuw stunten

Berry van Peer Grand Slam of Darts 2017 PDC

Berry van Peer is na een memorabel toernooi uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts. Mensur Suljovic ging als een racket van start en wist daardoor de Nederlander te vloeren. Het werd 7-0 voor Van Peer een leg kon pakken. Hij maakte de afgelopen dagen indruk door ondanks ernstige darteritus toch de groepsfase te overleven. Nu hield het op met 10-2.

Allebei last van darteritus

Het duel met Suljovic was een bijzondere. De Oostenrijker heeft eerder in zijn carrière ook last gehad van darteritus. Dat is ook de reden waarom The Gentle voor iedere worp zijn darts ronddraait voor hij ze naar het bord gooit. De afgelopen dagen hadden de twee dan ook al gesproken over darteritus en kreeg Van Peer tips van Suljovic. Nu kwamen ze tegenover elkaar te staan doordat de Nederlander op miraculeuze wijze twee partijen tijdens de groepsfase wist te winnen.

The Gentle gooit alles

In de openingsfase kon Van Peer redelijk goed doorgooien, maar Suljovic gooide werkelijk alles uit. Dat begon met een 110-finish na een 180’er en vloog met een 80-finish al naar een 5-0-voorsprong. In de zesde leg gooide Van Peer al zijn derde 180’er, maar met een 81-finish voor een 11-darter sloeg Suljovic toch weer toe. De Oostenrijker beukte door met twee 180’ers op rij, om de zevende pijl in de single-20 te mikken. Met een 90-finish was de stand toch 7-0.

Kansen op meer dan twee legs

Daarna kon Van Peer eindelijk zijn eerste leg bijschrijven met een keurige 96-finish en daar kwam ook nog een uitstekende 119-finish overheen voor 8-2. Suljovic zag zijn gemiddelde van ruim 108 per beurt iets zakken en daardoor bleven een kansen komen. Twee pijlen voor een nieuwe break liet hij onbenut en zo kwam Suljovic toch op matchpoint. Van Peer kreeg 104 niet weg door tops te missen en The Gentle kon het afmaken vanaf 63. Dat werkte hij in twee pijlen weg en met een gemiddelde van 105,85 tegenover 94,39 stond er geen maat op de Oostenrijker.

Grand Slam of Darts: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts