Connect with us

Grand Slam of Darts

Van Peer overwint darteritus en Whitlock; De Zwaan laat het liggen

Berry van Peer Darts PDC 2017

Berry van Peer heeft een prachtige zege geboekt tijdens de Grand Slam of Darts. De jonge Nederlander kampt met darteritus, maar wist zich toch voorbij Simon Whitlock te spelen. Jeffrey de Zwaan had ook een mooie overwinning kunnen boeken, alleen hij miste zijn matchdarts tegen Stephen Bunting.

De Zwaan mist matchdarts

De Zwaan plaatste zich afgelopen maandag via het kwalificatietoernooi door te winnen van onder meer Johnny Clayton, Ian White en Robert Thornton. De vorm van die dag had hij niet direct te pakken in Wolverhampton. Scorend kwam hij langzaam op gang en daardoor wist Bunting weg te lopen naar 0-2. The Black Cobra sloeg terug met zijn eerste 180’er (1-2), voor het 1-4 werd. The Bullett miste een matchdart vanaf 161 en zo kon De Zwaan terugkomen door een 180’er en een 120-finish. De zevende leg opende de Nederlander met zijn derde maximale score en een tweedart 78-finish betekende al 3-4. Bunting opende zijn eigen leg scorend moeizaam en nu was het De Zwaan die profiteerde (4-4). De slotleg mocht hij zelf beginnen en deed alles goed behalve het gooien van de dubbel. Bulls-eye en twee keer dubbel-8 vlogen er niet in, waardoor Bunting alsnog kon winnen met een 68-finish.

Van Peer overwint darteritus

Vorig jaar kende Van Peer een sterk jaar bij de PDC en haalde de finale van het wereldkampioenschap bij de jeugd. Via deze route plaatste hij zich als jongste speler voor de Grand Slam. Dit seizoen was voor hem een stuk moeizamer, mede door klachten van darteritus. Op het podium in Wolverhampton was dit goed zichtbaar en met name de eerste dart loslaten leverde veel problemen op. Toch wist hij er knap doorheen te gooien en kreeg voldoende kansen. In de eerste leg liet hij die nog liggen, maar kwam vervolgens wel op een 3-2-voorsprong. Whitlock herpakte zich op zijn beurt, maar het liep tocht tot een negende leg. Daarin liet de Australiër zich van zijn slechtste kant zien, door zich zichtbaar te ergeren aan zijn opponent. Ondertussen miste hij zes matchdarts voor de zege en zo kon Van Peer een zege boeken puur op doorzettingsvermogen.

Grand Slam of Darts: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts