Connect with us

Challenge Tour

Van Peer pakt toernooizege op Challenge Tour

Berry van Peer Grand Slam of Darts 2017 PDC

Berry van Peer heeft voor het eerst een toernooi gewonnen op de Challenge Tour. De jonge Nederlander was al drie keer de beste op de Development Tour en nu sloeg hij afgelopen weekend ook toe in de ‘Eerste Divisie’ van de PDC.

Dutch Open

Van Peer is na zijn problemen met darteritus weer op de goede weg, al zagen we afgelopen voorjaar op de Dutch Open wel weer haperingen in zijn spel. Dat hinderde hem niet om samen met Gino Vos het koppeltoernooi te winnen. Twee maanden geleden haalde hij op de Challenge Tour ook al twee keer de kwartfinale en dit weekend was het in Peterborough raak.

Overtuigende zeges

De 22-jarige Nederlander won van Thomas Lovely, Jesus Noguera, Brett Clayton, Paul Dawkins en Peter Mitchell richting de halve finale. Daarin was Van Peer met 5-3 te sterk voor landgenoot Arjan Konterman, om in de finale met 5-2 af te rekenen met Cameron Menzies. Dat was een opvallende finale, want de twee speelden een aantal jaar geleden een heroïsche partij op de Grand Slam of Darts. Ook toen won Van Peer.

Burton blijft koploper

Er werden zoals ieder Challenge Tour-weekend vier toernooien gespeeld. De andere drie titels gingen naar Cody Harris, Nick Fullwell en Andy Jenkins. Stephen Burton had een ontzettend slecht weekend, maar hij wist de eerste plaats op de Challenge Tour Order of Merit wel te behouden. Twaalf van de twintig toernooien zijn nu gespeeld, de eerste twee verdienen een Tourkaart voor de aankomende twee jaar.

Challenge Tour Order of Merit

1. Stephen Burton (Eng) 4.950
2. Boris Koltsov (Rus) 4.250
3. Andy Jenkins (Eng) 3.900
4. Cameron Menzies (Sch) 3.500
5. Jesus Noguera (Spa) 3.200
6. Ritchie Edhouse (Eng) 3.150
7. Cody Harris (NZl) 3.100
8. Berry van Peer (Ned) 3.050
9. Nathan Rafferty (N-Ier) 2.650
10. Andrew Gilding (Eng) 2.450
11. Shaun Carroll (Eng) 2.300
12. Nick Fullwell (Eng) 2.200
Delen:

Meer over Challenge Tour