Connect with us

Laatste Nieuws

Veelbesproken biografie Raymond van Barneveld verschenen

Een maand voor zijn laatste wereldkampioenschap is de biografie van Raymond van Barneveld verschenen. Het boek Raymond van Barneveld: Game Over is geschreven door Jasper Boks, die hem de laatste twee jaar nauwgezet heeft gevolgd. Nog voor publicatie deed het boek flink wat stof opwaaien.

Indrukwekkende carrière

In de biografie van Barney wordt teruggekeken naar de indrukwekkende carrière van de Hagenaar. Vijf keer werd hij wereldkampioen door vier keer Lakeside te winnen en zijn allereerste wereldkampioenschap bij de PDC. Het is nog altijd voor velen de mooiste dartswedstrijd ooit gespeeld, waarin Van Barneveld in een suddendeath leg wist te winnen van Phil Taylor. Daarna werden de resultaten van de grondlegger van het Nederlandse darts minder, de problemen groter met uiteindelijk een vrij desastreus einde.

Kommer en kwel

De laatste jaren waren de resultaten van Barney zeer wisselvallig, met soms fantastische uitschieters maar steeds meer teleurstellingen. Het was kommer en kwel, ook in het hoofd van de Nederlander. Zoveel zelfs dat hij vorig jaar besloot om een punt te gaan zetten achter zijn carrière. Mentaal kon hij het niet meer aan om telkens de nederlagen te slikken. Ook privé was het inmiddels kommer en kwel, waardoor Barney een afscheidsjaar aankondigde. Dit werd bijna voortijdig gestaakt, want na een dramatische Premier League wilde hij per direct de handdoek werpen. Uiteindelijk werd het slotjaar toch afgemaakt, waarbij het WK de afsluiter moet worden.

Moeilijk voor jezelf gemaakt

De uitgever geeft het volgende mee over het boek: In Game Over wordt Raymond van Barneveld gevolgd tijdens de laatste maanden van zijn dartscarrière. ‘Ik weet zeker dat ik, als ik 85 ben en terugkijk op m’n leven, denk: Raym, Raym, Raym, waarom ben je zo geweest, waarom heb je het zo moeilijk voor jezelf gemaakt? Maar dat is nu eenmaal m’n karakter. Weet je wat het met mij is: the world is not enough. Als ik verlies, ben ik voor mijn gevoel weer dat jongetje van vroeger dat nergens goed in was. Dan denk ik: zie je wel, je bent gewoon een loser.’

Bestel Raymond van Barneveld: Game Over hier

Delen:

Meer over Laatste Nieuws