Connect with us

UK Open

Veertien Nederlanders geplaatst voor UK Open 2017

Veertien Nederlanders hebben zich weten te plaatsen voor de UK Open 2017. Vijf daarvan hoeven pas in de derde ronde in te stromen en zijn daardoor automatisch verzekerd van duizend pond aan prijzengeld. Flink wat grote namen zullen ontbreken van 3 tot en met 5 maart in Minehead, waaronder Phil Taylor en Mensur Suljovic.

Vijf man direct in het geld

Peter Wright, Simon Whitlock en Michael van Gerwen wonnen de zes Qualifiers en zij vormen dan ook de top-3 van de UK Open Order of Merit. Van belang was het vooral om bij de top-32 te eindigen, want dat geeft je automatische plaatsing voor de derde ronde. Daardoor hoef je pas op vrijdagavond in actie te komen en ben je verzekerd van prijzengeld. Van de Nederlanders wisten Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Christian Kist zich ook bij de beste-32 te spelen.

Veertien man in totaal

De andere Nederlanders zullen op vrijdagmiddag al in actie moeten komen. Voor Jermaine Wattimena, Vincent Kamphuis, Yordi Meeuwisse, Jeffrey de Zwaan en Ron Meulenkamp is dat vanaf de eerste ronde, Vincent van der Voort, Dirk van Duijvenbode, Jeffrey de Graaf en Jan Dekker stromen in de tweede ronde in. Naast de top-96 van de Order of Merit zijn er door heel Groot-Brittannië ook Pub Qualifiers gehouden. Deze amateurs nemen eveneens deel aan de FA Cup of Darts. Voor de eerste en tweede ronde zal voor het toernooi worden geloot. Vervolgens worden na iedere ronde alle spelers in de ballenbak gestopt en volgt er een vrije loting

Grote namen ontbreken

In Minehead zullen een aantal grote namen ontbreken. Phil Taylor speelt in zijn afscheidsjaar geen vloertoernooien meer en zodoende heeft hij zich niet geplaatst voor de UK Open. Terry Jenkins gaf ook aan te stoppen en speelde vorige week inderdaad niet. Dit weekend kwam hij wel in actie en plaatste zich alsnog. Mensur Suljovic ontbrak allebei de weekenden wegens familieomstandigheden. De Oostenrijker is daardoor met Taylor de grote afwezige. Ryan de Vreede is de meest ongelukkige speler, want hij is als 97ste geëindigd op de Order of Merit. De Nederlander plaatste zich dus niet, wat ook het geval is voor een aantal bekende namen: Max Hopp, Robbie Green, Berry van Peer, Nathan Aspinall, Rowby-John Rodriguez, Dimitri van den Bergh, Paul Nicholson, John Part en Wes Newton.

Delen:

Meer over UK Open