Connect with us

Grand Slam of Darts

Verbluffend tweede deel Van Barneveld

Raymond van Barneveld heeft een indrukwekkende overwinning geboekt op de Grand Slam of Darts. De Nederlander was met 5-3 te sterk voor Robert Thornton, terwijl de Schot de pauze in ging met een 1-3-voorsprong. Het tweede bedrijf van Barney was simpelweg verbluffend. De triples bleven vallen en ditmaal in combinatie met scherpe dubbels.

Daarbij was vooral bulls-eye een grote vriend van de Hagenaar. Beide darters wisten hun eerste groepsduel te winnen en het was tevens hun eerste TV duel bij de PDC. Thornton is aan een indrukwekkende opmars bezig en stond onlangs in de halve finale van het European Championship. Ook tegen Van Barneveld leek hij weg te denderen. Mede door missers van de Nederlander op de dubbels kwam hij bij de pauze op een ruime 3-1-voorsprong. Daarna draaide de partij volledig om.

Twee bulls-eye finishes, waaronder een 121-finish en een 82-finish via bulls-eye en dubbel-16 brachten Van Barneveld op een 4-3-voosprong. Daarna pakte hij de zege met een 13-darter via dubbel-18. Zijn gemiddelde kwam uit op 101,38, gecombineerd met drie maximale scores. Enkel een ruime nederlaag tegen Gary Mawson zou de Nederlander nog uit de tweede ronde van de Grand Slam kunnen houden. Thornton speelt tegen Kirk Shepherd en zal dit duel moeten winnen.

 

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts