Connect with us

World Darts Championship

Verontschuldiging Wade: “Vocht tegen een hypomanische episode”

James Wade PDC WK Darts 2019 (1)

James Wade heeft een verklaring gegeven voor zijn opmerkelijk gedrag tijdens en na de wedstrijd tegen Seigo Asada op het PDC World Darts Championship. The Machine brulde onder meer recht in het gezicht van de Japanner en was na afloop ook zeer uitgesproken.

Gedrag past niet bij mij

Wade opent zijn verhaal met een verontschuldig naar Asada, de fans en de PDC. “Iedereen die mijn carrière heeft gevolgd weet dat dit geen gedrag is dat bij mij past. Ik ben teleurgesteld in mijzelf, zowel hoe ik me op het podium heb gedragen als na afloop tijdens interviews.” Een reden hiervoor draagt Wade ook aan. Het is uitgebreid gedocumenteerd dat The Machine manisch depressief is. De laatste jaren leek hij dit steeds beter onder controle te hebben, maar in Alexandra Palace ging het weer mis.

Al voor het duel in de knoop

“Ik was al voor de wedstrijd met mezelf in gevecht vanwege een hypomanische episode. Dit kan mij helaas ieder moment overkomen en er is niemand meer aangeslagen dat dit gebeurde dan ikzelf. Ik wil dan ook iedereen mijn verontschuldigingen aanbieden en hoop dat iedereen kan begrijpen hoe ik mijn gedrag berouw.” In de tweede ronde staat Wade tegenover Jelle Klaasen of Keegan Brown.

Delen:

Meer over World Darts Championship