Connect with us

World Darts Championship

Verrassende namen vanuit Noord-Amerika naar PDC WK

Dit jaar niet de vaste gezichten als qualifiers vanuit de Verenigde Staten en Canada op het PDC World Darts Championship. Chuck Puleo en Jim Long hebben zich weten te plaatsen voor het mondiale toernooi in Alexandra Palace. Op het slotweekend van de Championship Darts Corporation sloegen ze toe.

Geen vertrouwde namen

Vanuit het name de Verenigde Staten zien we al jarenlang dezelfde namen afdalen rond de kerstdagen richting Londen. Darin Young is daarbij aanvoerder, met in zijn kielzog Larry Butler. Ze vormen samen ook al jarenlang het Amerikaanse team op de World Cup, afgelopen zomer ook nog. Nu zijn ze toch gepasseerd. Butler kon sinds de zomer lange tijd niet spelen, omdat hij werd geveld door een hartaanval. Young leek zich wel te verzekeren van het WK-ticket.

Dagzege John Part

In het slotweekend haalde Young op zaterdag de kwartfinale en Butler op zondag. Het was niet voldoende om de eerste plaats op de Amerikaanse versie van de CDC-ranglijst vast te houden. Chuck Puleo haalde zaterdag de halve finale en een dag later de finale. Zaterdag ging de dagzege naar John Part, maar dat was voor hem ook te laat om Jim Long nog in te halen. Met de halve finale op zaterdag was hij verzekerd van de Canadese winst op de CDC-ranglijst. Zo zullen Puleo en Long gaan debuteren op het WK. Jeff Smith won vorige maand het North American Championship en is daardoor de derde Noord-Amerikaanse speler op het WK. Tourkaarthouders zoals Part en Dawson Murschell zouden zich hier nog bij kunnen voegen.

Delen:

Meer over World Darts Championship