Connect with us

Grand Slam of Darts

Versnelling Anderson is Harms te machtig

Wesley Harms is in de tweede ronde van de Grand Slam of Darts gestrand. De Nederlander speelde voor de derde keer in Wolverhampton tegen Gary Anderson en ging ook voor de derde keer kopje onder. In de openingsfase bleef hij nog bij tot 3-2, daarna schakelde Anderson naar zijn hoogste versnelling. In een razend tempo was het verschil gemaakt: 10-2. In de kwartfinale speelt Anderson zaterdagavond tegen Michael Unterbuchner, die verrassend won van James Wade.

Anderson lijkt de resetbutton in te drukken

De openingsfase tussen Anderson en Harms was erg slordig van beide darters. Zo kreeg de Schot twee keer zes beurten de tijd voor 2-0, gevolgd door een flitsende bulls-eye 90-finish voor de 12-darter. Het was al 3-0 en leek heel snel te gaan, zeker door zijn derde 180’er. De tweevoudig wereldkampioen miste twee pijlen vanaf 56 en zo stapte Harms in. Dat deed hij een leg later nog een keer door één misser van Anderson (3-2). Tijdens de eerste pauze leek de Schot echter de resetbutton in te drukken. Zijn eigen leg pakte hij in vijf beurten, gevolgd door een fantastische versnelling. Een dubbele break voorsprong werd gepakt met een 84-finish voor de 11-darter, om er gelijk een 180’er achteraan te rammen.

Zeven legs op een rij

Een volgende break pakte Anderson met een 136-finish, om zijn gemiddelde inmiddels boven de 100 per beurt te tillen. Harms bleef met 85 daar ver op achter. Harms dacht met zijn tweede 180’er nog een leg bij te kunnen schrijven, maar met zijn derde dart vond Anderson toch weer dubbel-10. Uit de tweede pauze gooiden beide darters een 180’er, maar miste Harms een volle beurt vanaf 40. Anderson vond dubbel-10, gevolgd door de zesde 180’er en een 77-finish van de Schot voor de zege.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts