Connect with us

European Tour

Vier Nederlanders naar finaledag Dutch Darts Masters

Michael van Gerwen Premier League Darts Liverpool 2019

Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort en Jermaine Wattimena staan zondag in de derde ronde van de Dutch Darts Masters. In Zwolle zal de finaledag worden afgetrapt met een absolute kraker: Van Gerwen tegen Barney.

Waanzinnige MvG, strijdbare Barney

Van Gerwen moest tegen William O’Connor flink aan de bak, want de gemiddeldes eindigden op 106,88 om 103,51. In de vijfde leg kwam de break met een 63-finish, om de genadeklap uit te delen met een 148-finish. Die 12-darter werd afgerond met dubbel-17 voor 6-2. Van Barneveld moest hard werken tegen Michael Smith, maar trok de partij er wel uit. Ook hier bleef het gelijk tot Barney op 3-2 kwam en brak in de zesde leg. Hij kreeg zes beurten de tijd van Smith en in zijn eigen leg zelfs zeven beurten voor 5-2. Twee legs later was een 100-finish goed voor 6-3. Zondag spelen de Nederlanders tegen elkaar voor een plaats in de kwartfinale.

Cruciale ponden voor World Matchplay

Van der Voort boekte een cruciale zege op Mensur Suljovic, want hij kan de World Matchplay nu ruiken. In dit duel liet de break zelfs op zich wachten tot de achtste leg. Suljovic zette na een 180’er weg op 40, maar mocht daar niet eens voor terugkomen door de 138-finish van Fast Vinnie. Met een strakke 13-darter maakte Van der Voort het af en treft nu Max Hopp. In het Nederlandse onderonsje kwam Jermaine Wattimena op een 4-1-voorsprong, maar zag Danny Noppert terugkomen tot 4-4. Wattimena hield zijn eigen leg met een 96-finish en zag Noppert daarna knoeien. De Fries opende met twee 180’ers, om drie beurten later nog niet uit te zijn. Wattimena strafte het af op dubbel-18. Hij legt nu aan tegen Ian White. Danny van Trijp speelde opnieuw een solide partij met 95,95 per beurt. Ricky Evans was alleen genadeloos op de dubbels met 6 uit 7. Met name het slotstuk was fraai, een 125-finish via bulls-eye, single-bull en opnieuw bulls-eye.

Dutch Darts Masters: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour