Connect with us

European Tour

Vier Nederlanders naar finaledag EuroTour in Mannheim

Benito van de Pas WK Darts 2017

Vier van de zes Nederlanders in de tweede ronde van de European Tour in Mannheim hebben de derde schifting weten te halen. Voor Jermaine Wattimena en Jan Dekker viel het doek, Michael van Gerwen, Benito van de Pas, Jelle Klaasen en Vincent van der Voort komen zondag terug voor de finaledag.

Van Gerwen beukt door

Na zijn maand afwezigheid won Van Gerwen vorige week al de Dutch Darts Masters en opende in Mannheim ook indrukwekkend. Richard North werd volslagen kansloos gelaten. Met een gemiddelde van 111 per beurt vloog Mighty Mike naar de 6-0-zege. Hij speelt zondagmiddag tegen Gerwyn Price. In Maastricht was het vorige week voor zowel Van de Pas als Klaasen een teleurstelling. Zij waren nu wel bij de les. Big Ben versloeg Jamie Caven met 6-2, terwijl Klaasen afrekende met Jamie Bain. Zij ontmoeten nu Darren Webster en Kyle Anderson.

Nipte zege Van der Voort

Van der Voort werkte zich vrijdag al voorbij Andrew Gilding en had nu een zware kluif aan Mervyn King. Het kwam aan op de elfde leg, waarin King mocht beginnen en een 180’er noteerde. Van der Voort gooide een maximale score terug en zag King een volle beurt op tops verprutsen. Daardoor pakte Fast Vinnie via dubbel-9 de zege met een gemiddelde van 101,07 per beurt. Hij speelt in de derde ronde verrassend tegen Ronny Huybrechts, de Belg versloeg namelijk Peter Wright. Dekker en Wattimena komen zondag niet meer terug. Wattimena verloor van Ian White (6-4), terwijl Rob Cross te sterk was voor Dekker met 6-3. En dat terwijl Dekker wel een gemiddelde van 97,98 overlegde.

European Tour 10 Mannheim: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour