Connect with us

World Matchplay

Vier Nederlanders nagenoeg zeker van World Matchplay

Danny Noppert PDC WK Darts 2019

De World Matchplay zal dit jaar met hoogstwaarschijnlijk minimaal vier Nederlanders worden afgewerkt. Michael van Gerwen is als nummer één van de wereld zeker van deelname, drie oranjeklanten staan er uitstekend voor op de Pro Tour Order of Merit.

Top-16 is nagenoeg in kaart

De top-16 van de wereld wordt automatisch uitgenodigd voor één van de grootste televisietoernooien van de wereld. Van Gerwen is de enige Nederlander die nog in de top-16 van de wereld staat. Nieuw in deze lijst is UK Open-winnaar Nathan Aspinall. Adrian Lewis staat virtueel zestiende, op kleine achterstand van Jonny Clayton. Joe Cullen staat zeventiende op de lijst, maar wel op ruim 20.000 pond van Lewis. Het ziet er dan ook niet naar uit dat er nog verschuivingen komen in de top-16.

De Zwaan maakt sprong

De top-16 wordt aangevuld door de beste zestien spelers op de Pro Tour Order of Merit. Jermaine Wattimena en Danny Noppert staan het hele seizoen al hoog in deze lijst. Momenteel staan ze vijfde en zesde met 35.000 en 34.750 pond achter hun naam. Alleen als ze geen pond meer verzamelen tussen nu en 30 juni kunnen ze nog buiten de top-16 vallen. De Zwaan won woensdag een Players Championship, na een dag eerder al een kwartfinale bij te schrijven. Hij vloog daardoor in één keer van buiten de zestien plaats naar de vierde stek. Voor hem geldt hetzelfde dat 37.750 pond eigenlijk voldoende moet zijn om zich te kwalificeren.

Van Barneveld nog ver uit zicht

Vincent van der Voort is de enige Nederlander die op dit moment een reële kans heeft om zich ook nog bij de zestien spelers via de Pro Tour-ranking te spelen. Hij staat 21ste met 24.500 pond, dat is slechts 1.500 pond achter nummer zestien Gabriel Clemens. Ron Meulenkamp en Jelle Klaasen moeten al ruim 6.000 pond zien goed te maken. De achterstand voor Raymond van Barneveld is nog groter, hij staat met 15.500 pond bijna 10.000 pond achter op Clemens. Barney zal dan ook een Players Championship moeten winnen of een European Tour-finale moeten halen om het gat nog te kunnen dichten.

Delen:

Meer over World Matchplay