Connect with us

UK Open

Vier Nederlanders overleven eerste schifting op UK Open

Zes van de twintig Nederlanders moesten in de eerste ronde van de UK Open instromen, vier daarvan wisten te winnen. Maik Kuivenhoven, Yordi Meeuwisse, Geert Nentjes en Vincent van der Meer wisten te winnen. Mike van Duivenbode en Niels Zonneveld vlogen eruit.

Vliegende start

Maik Kuivenhoven had één leg nodig om warm te draaien, want die ging in zeven beurten naar Daniel Day. Daarna werd de Lakeside-deelnemer flink overlopen. Met een 104-finish werd het al 3-1 en een 116-finish gaf de definitieve tik. De zevende leg mocht de debutant zelf beginnen en werkte deze weg met een keurige 13-darter. Met 94,2 gemiddeld mag hij in de tweede ronden aanleggen tegen Glen Durrant.

Drie keer raak

Yordi Meeuwisse en Geert Nentjes moesten diep gaan. Meeuwisse wist zijn voorsprong uiteindelijk vast te houden en versloeg Carl Wilkinson met 6-4. Nentjes werkte een achterstand weg tegen David Evans, zag zijn opponent een matchdart missen en won met 6-5. Vincent van der Meer was een stuk sneller klaar met Eddie Dootson. De ervaren Engelsman werd met 6-1 verslagen.

Jongelingen eraf

Twee Nederlandse jongelingen wisten het niet bol te werken. Mike van Duivenbode trof een uitstekend spelende Ted Evetts. In de eerste legs gooide de Nederlander telkens een 180’er, maar kon de legs niet pakken. Evetts gaf de voorsprong daarna niet meer uit handen: 6-2. Zonneveld ging onderuit met 6-3 tegen Matt Clark.

➡ Uitslagen en statistieken UK Open Darts 2019

Delen:

Meer over UK Open