Connect with us

European Tour

Vier Nederlanders vliegen door in Sindelfingen

Vincent van der Voort PDC WK Darts 2018

Vincent van der Voort, Jan Dekker, Danny Noppert en Jermaine Wattimena hebben allemaal de tweede ronde van de European Tour in Sindelfingen gehaald. Op de vijfde stop van de European Tour gingen alleen Mareno Michels en Mats Gies in de eerste doorgang onderuit.

Uitmuntende partij Van der Voort

Met name Van der Voort maakte erg veel indruk. De Nederlander wist de altijd stugge Steve Lennon continu onder druk te houden. Met twee 180’ers op rij voor een uiteindelijke 11-darter kwam hij op 5-4, om Lennon met een 72-finish te breken (6-4). Van der Voort overlegde een gemiddelde van liefst 103,4 en speelt zaterdag tegen Rob Cross. Voor Jan Dekker wacht Simon Whitlock. De Drent wist de snel opklimmende Duitser Gabriel Glemens pootje te lichten met 6-3.

Noppert nog foutloos tegen Ratajski

In de avondsessie van de eerste ronde hield Danny Noppert zijn perfecte score tegen Krzysztof Ratajski in stand. De Pool kan dit jaar op de European Tour nog niet vlammen, onder meer doordat hij al voor de vierde keer verloor van Noppert. Ditmaal werd het 6-3. De Fries staat nu tegenover Gerwyn Price. De vierde Nederlandse winnaar in de eerste ronde werd Jermaine Wattimena. De Babander had een beslissende leg nodig tegen Antonio Alcinas. De Spanjaard mocht de slotleg zelf beginnen, miste één dart op tops vanaf 68 en Wattimena maakte het af. Hem wacht nu een Nederlands onderonsje met Jelle Klaasen. Michael van Gerwen was net zoals Klaasen automatisch toegelaten tot de tweede ronde. Voor Mighty Mike wacht Alan Tabern, die Mats Gies versloeg met 6-3. Mareno Michels ging als zesde Nederlander hard onderuit tegen Jamie Caven (6-1).

Delen:

Meer over European Tour