Connect with us

Asian Tour

Vier verschillende winnaars op Asian en Noord-Amerikaanse Tour

Het derde weekend van de Asian Tour heeft op de Filipijnen voor een vijfde én zesde winnaar van het seizoen gezorgd. Nog geen enkele speler weet te domineren, wat de strijd om de WK-plaatsen spannend houdt. Het eerste weekend in Noord-Amerika werd op een haar na geen dubbelslag voor Darin Young.

Ilagan laat zich eindelijk zien

In eigen land waren het de Filipijnen die de klus wisten af te maken en daarmee pakten Noel Malicdem en Lourence Ilagan ook een ticket voor de PDC World Cup of Darts. Zij zullen dankzij de dagzeges de Filipijnen vertegenwoordigen deze zomer. Malicdem had een stroeve start van het seizoen gehad, maar won zaterdag in de finale van Teng Lieh Pupo. Een dag later ging hij er in de halve finale vanaf tegen Yuki Yamada, maar wist landgenoot Ilagan de titel te pakken tegen de Japanner. Vorig jaar was Ilagan zeer dominant op de Asian Tour, nu was het pas zijn eerste titel.

Stand Asian Tour na 6 toernooien

1. Royden Lam 5.400
2. Seigo Asada 5.400
3. Lourence Ilagan 5.300
4. Paul Lim 5.200
5. Noel Malicdem 4.600
6. Haruki Muramatsu 3.500
7. Kai Fan Leung 2.600
8. Teng Lieh Pupo 1.800
9. Yuki Yamada 1.500
10. Christian Perez 1.300

De top-4 aan het einde van het seizoen mag naar het PDC WK Darts 2020.

Fabelachtige comeback

In Noord-Amerika begon het seizoen met het eerste CDC-weekend. Darin Young was daarop hard op weg om gelijk de tour te gaan domineren. Op een matig eerste toernooi met veel lage gemiddeldes was Young de constante factor. Hij versloeg op weg naar de titel onder meer Joe Huffman, Joseph Chaney, Leonard Gates en in de finale Dave Richardson. De tweede dag leek nog soepeler te gaan voor de linkshander, want hij won van Dan Lauby, Ross Snook en Alex Reyes voor een finaleplaats. Daairin nam Young een 5-0-voorsprong, om toch nog met 5-6 te verliezen van Jim Long. Zo werden de titels verdeeld tussen de Verenigde Staten en Canada.

Stand CDC Tour na 2 toernooien

1. Darin Young (VS) 30
2. Jim Long (Can) 22
3. Gary Mawson (Can) 14
4. Dave Richardson (Can) 14
5. Kiley Edmunds (Can) 12
6. Joe Huffman (VS) 12
7. Leonard Gates (VS) 9
8. Alex Reyes (VS) 9
9. David Fatum (Can) 8
10. Ross Snook (Can) 8

De beste Amerikaan en de beste Canadees plaatst zich aan het einde van het seizoen voor het PDC WK Darts 2020.

Delen:

Meer over Asian Tour