Connect with us

Premier League Darts

VIERDE PREMIER LEAGUE-TITEL OP RIJ VOOR VAN GERWEN

Michael van Gerwen Premier League Darts 2019 winnaar

Michael van Gerwen heeft voor het vierde jaar op rij de Premier League Darts-titel gepakt. In de O2 Arena in Londen had Mighty Mike een lastige halve finale met Daryl Gurney, de finale tegen Rob Cross was heel snel bekeken. De Nederlander vloog weg en zag Cross na een korte opleving geen moment in de buurt komen. Het leverde Mighty Mike de jackpot op van 250.000 pond, waar nog de bonus van 25.000 pond bij komt voor de winst van de reguliere competitie.

Weer snel een grote voorsprong

In de reguliere competitie gingen de twee bijna continu hand in hand, maar in de onderlinge duels was dat een heel ander verhaal. Twee keer won Van Gerwen heel eenvoudig, mede doordat Cross zeer matig speelde. Het eerste duel was op een haar na 7-0, het tweede duel won Mighty Mike na een 0-2-stand met 8-2. Ook nu was het heel snel 5-1 voor Van Gerwen, waarbij Cross eigenlijk al verslagen leek.

Korte opleving Voltage

Met de rug tegen de muur begon de Engelsman toch te vlammen. Met veel vuur in zijn ogen wist hij te breken met een 12-darter en hield zeigen leg op dubbel-4. Hij kreeg alle tijd om gelijk te maken, maar toen kwam de druk toch weer om de hoek kijken. Drie darts op de dubbel werden ruim gemist en Van Gerwen ontsnapte met een 74-finish: 6-4. Het bleek de beslissing te zijn.

Nieuwe tussensprint is voldoende

Na de onderbreking was Cross namelijk niet uit in vijf beurten en werd door een 72-finish opnieuw gebroken. Van Gerwen knalde door met scores van 177 en 180. De negendarter bleef uit, maar met een 11-darter was het wel 8-4. Een nieuwe break bleef uit doordat bulls-eye niet viel, zijn eigen leg opende Van Gerwen wel weer gelijk met een 180’er. Dubbel-6 was raak voor 9-5 en met een nieuwe maximale score en de 70-finish was het al matchpoint. Die werd bekroond met een flitsende 130-finish.

Premier League Darts 2019 Uitslagen en Statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts