Connect with us

Pro Tour

Vierde titel voor Van Gerwen; kwartfinale Players Championship voor Meulenkamp

Michael van Gerwen Premier League Darts 2018 Dublin

Michael van Gerwen heeft alweer zijn vierde titel te pakken van 2018. Op de eerste Players Championship van het jaar stond er geen maat op Mighty Mike, in de finale moest James Wade eraan geloven. Het is het vijfde toernooi waar Van Gerwen dit jaar in speelt, hij won er dus vier. De enige die hij niet won leverde hem wel een negendarter op. Ron Meulenkamp haalde een kwartfinale.

Geen maat op Van Gerwen

Op Van Gerwen stond de hele dag geen enkele maat. Het duurde überhaupt drie partijen voor hij een leg verloor. Terry Temple (6-0), Jermaine Wattimena (6-0) en Josh Payne (6-1) waren volslagen kansloos. Dat leek Danny Noppert ook, tot de nummer één van de wereld wat dubbels begon te missen. De Fries profiteerde optimaal, maar ging toch onderuit met 6-4. Daarna was Dave Chisnall slachtoffer met 6-0, gevolgd door Gerwyn Price (6-3). In die partij liet Mighty Mike opnieuw wat dubbels onbenut waardoor het nog onnodig spannend werd. Wade ontbreekt dit jaar in de Premier League Darts en kent op de Pro Tour een goede start. Vrijdag plaatste hij zich al voor de eerste twee European Tour-events en was nu ook sterk. Paul Rowley kwam nog in de buurt in de eerst ronde met 6-5, daarna ging het hard tegen Antonio Alcinas (6-2), Chris Dobey (6-1), John Henderson (6-0), Rob Cross (6-5) en Ryan Joyce (6-4). Tegen Henderson gooide Wade zelfs 111 per beurt.

The Machine kan alleen foutjes afstraffen

In de finale miste Van Gerwen twee pijlen op de dubbels en pakte Wade via dubbel-12 de break. Met een 81-finish was het gelijk, waarop Van Gerwen wegliep met een 180’er naar 3-1. Voor de tweede keer kreeg Wade daarop een leg cadeau. Mighty Mike miste twee pijlen voor de 100-finish en vanaf 71 strafte de linkshander het af. Zijn eigen leg pakte de Engelsman overtuigend (3-3), gevolgd door de vierde 180’er van de finale van Van Gerwen. Er kwam 177 achteraan op weg naar een perfecte leg. De zevende dart viel boven de triple-20, maar wel herpakte hij de leiding. Opnieuw drie missers van Van Gerwen zorgden voor 4-4, waarop toch de versnelling kwam. Zijn vijfde 180’er en een 68-finish, werd gevolgd door een solide break voor 6-4.

Pikante rematch voor Lewis

Achter Van Gerwen kende ook Ron Meulenkamp een uitstekende dag. Hij haalde de kwartfinale na onder meer zeges op Kim Huybrechts en Terry Jenkins. Danny Noppert haalde de laatste-16 door William O’Connor te verslaan in een beslissende leg. Daarin stond hij na negen pijlen al op 36. Benito van de Pas overlegde geen hoge gemiddeldes, maar won wel van onder meer Gary Anderson. Pas bij de lataste-16 was Cross te sterk. Raymond van Barneveld kwam tot de derde ronde, waar Jermaine Wattimena, Vincent Kamphuis en Mario Robbe in de tweede ronde verloren. In die ronde stond ook het pikante duel tussen Adrian Lewis en Jose Antonio Justicia Perales op de rol. Ditmaal werd het een vriendelijk duel, waarin Lewis acht keer 180 gooide voor de 6-2-zege.

Delen:

Meer over Pro Tour