Connect with us

Premier League Darts

Vijf gemiste matchdarts kost Barney een punt

Raymond van Barneveld heeft een zege laten liggen in de Premier League Darts tegen Gary Anderson. Het duel was in evenwicht tot drie missers van de Nederlander. Anderson vuurde 117 uit voor 2-4 en vergat in de zevende leg toe te slaan. Daarna knalde Barney er keihard overheen met zeven keer triple-20 op rij en denderde naar 6-4. Barney miste daarop vijf matchdarts en Anderson pakte een punt met een 144-finish.

Eerste tikje door drie missers op dubbel-8

Anderson heeft de UK Open en twee Players Championships op rij gewonnen en daardoor is hij al 22 duels ongeslagen. Tegen Van Barneveld strafte hij gelijk af dat de Nederlander in de openingsleg niet in vijf beurten uit was. Datzelfde deed Barney in de tweede leg met een 180’er, om er in de derde leg nog één te vuren. Dubbel-8 was goed voor 2-1, gevolgd door een 105-finish van de Schot. Het eerste tikje werd uitgedeeld in de vijfde leg. Barney miste drie pijlen op dubbel-8 en zo kon Anderson breken met een 117-finish. Er kwam een 180’er van de Schot achteraan en opnieuw tops voor 2-4.

Matchdarts vallen niet

Helemaal doordrukken deed The Flying Scotsman niet. Van Barneveld kreeg namelijk toch weer zes beurten de tijd om zijn eigen leg te pakken en daarop wist Barney te versnellen. Zeven keer triple-20 op rij zorgde ervoor dat iedereen in Nottingham al op de banken stond. Triple-19 viel niet voor een negendarter, maar met een 11-darter was de partij wel weer in evenwicht: 4-4. Opnieuw kreeg de Nederlander zes beurten de tijd om zijn eigen leg te pakken met een 72-finish en Anderson miste vanaf 110. Zo was het 6-4 om de tijd te krijgen om de klus te klaren. Vijf matchdarts vlogen er alleen opeens niet in en Anderson redde een punt met een 144-finish.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts