Connect with us

World Darts Championship

Vijf grootste PDC WK shocks aller tijden

James Richardson PDC WK Darts 2018

Ieder jaar is het raak tijdens het PDC WK Darts. In je bracket is het heel eenvoudig te voorspellen wie er gaat winnen, maar als het toernooi eenmaal begint rol je van de ene verbazing in de andere. De PDC heeft de vijf grootste shocks uit de geschiedenis op een rij gezet.

Piepjonge Michael Smith vloert The Power

Iedere nederlaag van Phil Taylor op het PDC WK Darts was een shock, maar dat Michael Smith hem wist te verslaan op het WK van 2014 was de grootste stunt. Iedereen wist dat Smith een groot talent was, maar met slechts 23 jaar oud in de slotset een 11- en 13-darter gooien met een 128-finish op bulls-eye voor de zege was uniek.

Zuid-Afrikaanse surprise

Wynand Havenga is een naam die al ver in het geheugen is verdwenen. Door een schouderblessure verdween hij net zo snel als hij kwam. Maar wat een opkomst. In 2007 wist Havenga een 3-0-achterstand in sets om te buigen tegen Peter Manley in een 4-3-zege.

De run van Jamie Lewis

Dit jaar is Jamie Lewis niet op het WK aanwezig, terwijl hij twee jaar geleden in de halve finale stond. Het was het toernooi van zijn leven, met vooral een krankzinnige partij tegen Peter Wright. Hij won met 4-1 en een gemiddelde van 107,27 per beurt. Snakebite weet nu nog niet wat hem overkwam, tegen Lewis die als allerlaatste een ticket verdiende voor het WK. dat was slechts doordat ook de derde plaats op de PDPA Qualifier op het laatste moment recht gaf op deelname.

Barney keihard geveegd door een metselaar

James Richardson kende helemaal niemand tot december 2011, maar sinds dat moment wordt Raymond van Barneveld nog wel eens zwetend wakker van de Engelsman. De nummer 85 van de wereld kende één ultieme dag in zijn leven en won met 3-0 in sets van Barney. De Nederlander zag alles tegen zich uitgegooid worden en kreeg de grootste nederlaag ooit aan zijn broek bij de PDC.

Kirk Shepherd overleefd bijna alles

Er moest een superheld in de vorm van Darth Maple aan te pas komen, anders was Kirk Shepherd wereldkampioen geworden. Tijdens het allereerste PDC WK in Alexandra Palace gebeurden de meest vreemde dingen. De 21-jarige Shepherd speelde eigenlijk een heel matig toernooi, maar hij slaagde erin om iedere partij door te worstelen. Terry Jenkins miste zeven matchdarts, Mick McGowan en Peter Manley misten ook nog eens een reeks aan matchdart, om in de halve finale vanuit het niets te winnen van Wayne Mardle. En dat terwijl Mardle zojuist van Phil Taylor had gewonnen. Het sprookje ging in de finale wel voortijdig uit, John Part was met 7-2 te sterk.

De grootste shocks in beeld

Delen:

Meer over World Darts Championship