Connect with us

World Matchplay

Vijf Nederlanders geplaatst voor World Matchplay

Vijf Nederlanders gaan strijden om de World Matchplay-titel van 2018. Michael van Gerwen is als eerste geplaatst en topfavoriet om Phil Taylor op te volgen. De route zal hoe dan ook zwaar zijn, dat is al duidelijk voor de loting is verricht.

Op nippertje erbij

Drie Nederlanders waren al enige tijd zeker van plaatsing, naast Van Gerwen waren dat Raymond van Barneveld en Jermaine Wattimena. Om de laatste plaatsen was het de afgelopen week knokken met liefst vier toernooien. Uiteindelijk wisten Jelle Klaasen en Jeffrey de Zwaan zich te verzeker van deelname, voor De Zwaan is dit net zoals voor Wattimena zijn debuut.

Bracket al zwaar

De top-16 van de wereld wordt in de eerste ronde gekoppeld aan de zestien spelers die zich hebben geplaatst via de Pro Tour Order of Merit. Adrian Lewis is nét de top-16 weer ingeklommen, daardoor speelt hij mogelijk in de tweede ronde tegen Van Gerwen. Van Barneveld zou bij een overwinning tegenover Gary Anderson kunnen komen te staan. Woensdag wordt er geloot.

Opvallende afwezigen

Er zijn heel wat spelers die zich dit jaar opvallend genoeg niet hebben geplaatst. Titelverdediger Phil Taylor is er uiteraard niet bij, omdat hij in januari besloot om te stoppen. Opvallend genoeg zijn er nog twee kwartfinalisten van het WK absent. Jamie Lewis (zelfs halve finale op WK) en Dimitri Van den Bergh hebben op de Pro Tour niet goed genoeg gepresteerd om zich te plaatsen. Alan Norris is aan een vrije val bezig en viel buiten de top-16. Hij is als nummer 17 van de wereld de hoogst geplaatste speler die afwezig is. Hij wordt daarin gevolgd door Benito van de Pas. Big Ben stond in januari nog stevig in de top-16, maar is inmiddels de nummer 20 van de wereld. Uit de top-32 van de wereldranglijst ontbreken daarnaast Robert Thornton, Cristo Reyes en Justin Pipe.

Bracket World Matchplay 2018

Michael van Gerwen (1)
Adrian Lewis (16)
Dave Chisnall (8)
Michael Smith (9)
Daryl Gurney (5)
Gerwyn Price (12)
Gary Anderson (4)
Raymond van Barneveld (13)
Peter Wright (2)
Kim Huybrechts (15)
Simon Whitlock (7)
James Wade (10)
Mensur Suljovic (6)
Ian White (11)
Rob Cross (3)
Darren Webster (14)

Zestien qualifiers via Pro Tour Order of Merit

Jonny Clayton, Joe Cullen, Stephen Bunting, Max Hopp, Mervyn King, Jermaine Wattimena, Steve West, Steve Beaton, Kyle Anderson, James Wilson, John Henderson, Keegan Brown, Jelle Klaasen, Steve Lennon, Jeffrey de Zwaan, Richard North

Delen:

Meer over World Matchplay