Connect with us

UK Open

Vijftien Nederlanders plaatsen zich voor UK Open

Een recordaantal van vijftien Nederlanders zullen volgende maand deelnemen aan de UK Open. De afgelopen jaren zijn er al regelmatig records neergezet, met afgelopen jaar nog elf oranjeklanten op het wereldkampioenschap. Nu is dat nog eens aangescherpt, want op de ‘FA Cup of Darts’ doen er dus vijftien landgenoten mee. Dat hadden er zelfs nog meer kunnen zijn.

Vijf stromen pas in ronde drie in

De afgelopen weken zijn er zes qualifiers gehouden. De beste 96 van de ranglijst na afloop van deze toernooien plaatsen zich samen met Pub Qualifiers voor het hoofdtoernooi in Minehead. De beste-32 plaatsen hoeven pas in de derde ronde in te stromen en zijn daardoor ook al zeker van 1.500 pond aan prijzengeld. Michael van Gerwen heeft de qualifiers als eerste afgesloten door liefst drie van de zes toernooien te winnen. Phil Taylor, Adrian Lewis en Gary Anderson wonnen de andere drie toernooien en maken de top-4 compleet. Bij de beste-32 staan ook Benito van de Pas (11), Jelle Klaasen (14), Vincent van der Voort (24) en Raymond van Barneveld (26). Zij stromen dus allemaal pas op vrijdagavond 4 maart in.

Grote namen grijpen mis

De andere Nederlanders moeten al op vrijdagmiddag in actie komen. Jeffrey de Graaf, Yordi Meeuwisse en Berry van Peer kenden een zeer goede eerste campagne op de UK Open Qualifiers en stromen net zoals Jeffrey de Graaf en Joey ten Berge in de tweede ronde in. Jan Dekker, Ryan de Vreede, Jermaine Wattimena, Dick van Dijk en Dirk van Duijvenbode worden al in de eerste ronde ingeloot. Het aantal van vijftien had zelfs nog hoger kunnen liggen. Onder meer Mike Zuydwijk, Christian Kist, Ron Meulenkamp, Mareno Michels, Michel van der Horst, Jerry Hendriks en Sven Groen wisten zich niet te plaatsen. Ook een aantal bekende namen grepen mis, zoals Ronnie Baxter, Devon Petersen, Paul Nicholson, Kirk Shepherd, Jyhan Artut, Dimitri van den Bergh, Mark Walsh, Max Hopp en John Part.

 

Delen:

Meer over UK Open