Connect with us

World Series of Darts

Vijf Nederlanders uitgenodigd voor World Series Finals in Amsterdam

Raymond van Barneveld Premier League Darts 2019 Glasgow

Vijf Nederlandse darters zullen van de partij zijn tijdens de World Series Finals. Het toernooi wordt van 1 tot en met 3 november gehouden in de AFAS Life in Amsterdam. Het zal het laatste officiële PDC-toernooi zijn van Raymond van Barneveld in Nederland.

Top-8 van de ranking

De top-8 van de World Series Order of Merit was automatisch geplaatst voor het toernooi. Hierdoor was het al zeker dat Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zouden worden uitgenodigd. Ze staan op plaats één en zes op de ranking. De vier hoogst geplaatste spelers op de wereldranglijst kregen vervolgens ook een uitnodiging.

Drie Nederlandse wildcards

Het veld wordt dan nog aangevuld door twaalf spelers, waarvan het lang onduidelijk was hoe deze zouden worden verdeeld. De PDC kiest er namelijk ieder jaar voor om de wildcards compleet anders in te vullen. Ditmaal is er gekozen om vooral Nederland te dienen door liefst drie oranjedarters uit te nodigen: Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan én Danny Noppert.

Deelnemers World Series of Darts Finals

Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross, Daryl Gurney, Damon Heta, Raymond van Barneveld, Gary Anderson, James Wade, Michael Smith, Gerwyn Price, Mensur Suljovic, Ian White, Dave Chisnall, Nathan Aspinall, Simon Whitlock, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan, Danny Noppert, Kyle Anderson, Gabriel Clemens, Ricky Evans, Jonny Clayton, Krzysztof Ratajski, Wayne Jones

Delen:

Meer over World Series of Darts