Connect with us

European Tour

Vijf oranjedarters naar finaledag Hasselt; Mighty Mike mist negendarter

Danny Noppert World Grand Prix 2019

Met liefst vijf Nederlanders gaan we de finaledag in van de eerste European Tour van het jaar. In het Belgische Hasselt noteerde Michael van Gerwen op een haar na een negendarter, hij wist zijn partij wel overtuigend te winnen.

MvG tegen het ijzer

Vorige week was het op de vloer al raak voor Van Gerwen met een negendarter, nu miste hij op een haar na dubbel-12 voor de 144-finish. Mike De Decker wist redelijk te volgen, maar kon in de negende leg alleen maar toekijken hoe Van Gerwen na de gemiste perfectie alsnog met 6-3 won. Hij staat nu tegenover Michael Smith, die indruk maakte tegen Ronny Huybrechts (6-1).

Nederlandse onderonsjes

Dirk van Duijvenbode zette zijn uitstekende spel van de afgelopen periode voort door voor het eerst in zijn carrière de finaledag van een European Tour te bereiken. Tegen Ian White stond hij bij de matchdart te trillen als een rietje, uiteindelijk won hij toch met 6-3. Nu wacht hem een Nederlands onderonsje tegen Jeffrey de Zwaan, The Black Cobra rekende af met Kim Huybrechts (6-4). Danny Noppert won vandaag al een Nederlands duel door Jermaine Wattimena te vloeren (6-2). Dat deed de Fries met 108,96 per beurt. Hij speelt nu tegen Peter Wright.

Debuut Kleermaker

Martijn Kleermaker won van Joe Cullen en staat bij zijn debuut al bij de laatste-16. Hij treft Mervyn King. Wesley Plaisier was de zevende Nederlander die in actie kwam in de tweede ronde. Gerwyn Price bleek voor hem duidelijk te sterk: 6-1.

European Tour Hasselt: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour