Connect with us

UK Open

Vijf sterke zege van Nederlanders in tweede ronde UK Open

Yordi Meeuwisse PDC WK

Vijf Nederlanders hebben weten te winnen in de tweede ronde van de UK Open, waardoor er liefst zestien oranjeklanten in nog in het toernooi zitten. Mario Robbe, Vincent Kamphuis, Geert Nentjes, Yordi Meeuwisse en Dirk van Duijvenbode wonnen. Daarmee hebben ze de laatste-96 bereikt en zich ook verzekerd van prijzengeld. Iedereen die de derde ronde heeft bereikt is namelijk verzekerd van 1.000 pond. Maik Kuivenhoven en Vincent van der Meer verloren hun tweede partij, nadat eerder Niels Zonneveld en Mike van Duivenbode onderuit gingen in de eerste ronde.

Beslissende leg Robbe

Spannend was het op bord vijf, waar Mario Robbe en Andy Jenkins zich naar een laatste leg knokten. Gezellig was het overigens allerminst, want de twee hadden tijdens het duel het al verbaal met elkaar aan de stok. Robbe werkte een vroege 1-3-achterstand weg en dwong Jenkins een elfde leg af met een 13-darter. Daarin liet de Engelsman twee beurten onbenut vanaf 54 en daardoor won Robbe met 6-5. Jenkins was zo verbolgen over de nederlaag dat hij zonder een handje te geven de baan verliet.

Nederlanders in vorm

Vincent Kamphuis wist zeer overtuigend af te rekenen met Wayne Jones (6-2), terwijl Yordi Meeuwisse zelfs geen leg afstond aan de Pool Tytus Kanik. Dat deed hij met een keurig gemiddelde van 93. Geert Nentjes deed het zelfs nog iets beter met 93,2 tijdens het duel met Jarred Cole. De Engelsman kwam nog op een 1-3-voorsprong, daarna won Nentjes vijf legs op rij met drie 16-darters, een 17-darter en een 14-darter tot besluit. Als vijfde winnende oranjeklant in de tweede ronde kwam daar Dirk van Duijvenbode bij. Hij pakte een snelle voorsprong tegen Matt Clark en op 5-3 gooide hij scores van 140, 100 en 180. Dat gooide Duivee uit voor de 6-3-zege.

Twee nederlagen

Maik Kuivenhoven trof het niet met zijn loting. De debutant speelde een degelijke partij, maar werd toch verslagen door Glen Durrant. De drievoudig Lakeside-kampioen deelde direct een tik uit met een 155-finish en liep uit naar een ruime 6-1-zege. Vincent van der Meer trof met Nathan Derry ook een man in vorm. De Engelsman kwam op 3-1, voor Van der Meer drie legs op rij wist te winnen. Hij kwam op 3-4 met een 12-darter, maar daarna was het toch weer Derry met drie zege: 6-4.

➡ Uitslagen en statistieken UK Open Darts 2019

Delen:

Meer over UK Open