Connect with us

World Darts Championship

Visumloze Cadby trekt zich terug voor PDC WK Darts

De carrière van Corey Cadby komt serieus in gevaar door zijn problemen om naar Groot-Brittannië te reizen. De jonge Australiër heeft zich terug moeten trekken voor het PDC World Darts Championship 2019, omdat hij nog altijd geen groen licht heeft gekregen om Australië te verlaten.

Visumaanvraag

Na zijn stormachtige entree bij de PDC verdiende Cadby afgelopen januari een tourkaart. Hij bleef nog twee maanden in Groot-Brittannië, verdiende voldoende ponden op de Pro Tour om zich te plaatsen voor het PDC WK Darts en haalde de finale van de UK Open. Daarna ging hij terug naar Australië om te trouwen en zijn visum in orde te maken om zich definitief te vestigen in Groot-Brittannië.

Met justitie in aanraking geweest

Vanaf daar ging het mis voor de Aussie. De visumaanvraag bleek een groot issue voor Cadby, die in het verleden met justitie in aanraking is geweest. Bijna driekwart jaar later is de aanvraag nog altijd niet goedgekeurd en zolang het proces loopt kan The King het land niet verlaten. Zo meldde hij zich de afgelopen maanden al af voor diverse televisietoernooien, met daarbij ook vreemde verklaringen.

Vreemd verhaal over gebroken arm

Zo bracht het management van Cadby naar buiten dat hij niet op de World Series Finals kon spelen, doordat hij betrokken was geweest bij een auto-ongeluk. Cadby zou daarbij zijn linkerarm hebben gebroken. Dit verhaal werd al vrij snel onderuit gehaald toen Cadby in Australië een toernooi speelde, waarvan de finale werd gestreamd. Zonder enig probleem gooide hij zijn pijlen, haalde de darts met zijn linkerhand uit het bord en gooide iedereen van het bord.

Wanneer zien we Cadby terug?

De grote vraag is nu dus of en zo ja wanneer we Corey Cadby terug zien bij de PDC. De Australiër heeft een tourkaart voor 2019 en met het door hem verdiende prijzengeld in 2018 zal hij vermoedelijk ook eind 2019 nog in de top-64 van de wereld staan. Zo zal hij ook in 2020 op de tour mogen spelen. Er is dus alle tijd om het visumproces af te ronden, maar de grotere vraag is dus of hij überhaupt een visum zal krijgen om zich in Groot-Brittannië te vestigen.

Delen:

Meer over World Darts Championship