Connect with us

Pro Tour

Voet Toon Greebe geamputeerd na infectie

Toon Greebe is met spoed opgenomen in het ziekenhuis en daarbij is zijn voet geamputeerd. De darter uit Den Bosch had al langer last van zijn been, maar in het ziekenhuis bleek het foute boel. Inmiddels gaat het wel weer iets beter met Greebe, zo laat hij zelf weten.

Knokken om weer alles op de rit te krijgen

In een korte verklaring op Facebook meldt Greebe erg geschrokken te zijn van de situatie en dat zijn voet tot net na de enkel is geamputeerd. De afgelopen weken had hij al last van zijn been en kon moeilijk lopen. De infectie bleek dermate ernstig dat er geen andere oplossing meer was voor de 29-jarige dan te amputeren. “Knokken om alles weer op de rit te krijgen”, aldus Greebe.

Twee keer in Alexandra Palace

Als jongeling stond Greebe twee keer op het PDC World Darts Championship. Met name bij zijn debuut in 2008 waren er kansen tegen Peter Manley, maar verloor hij met 3-2 in sets. Twee jaar later keerde Greebe terug en verloor van John Part. Tot 2013 bleef hij regelmatig bij de PDC spelen, daarna maakte de Brabander de overstap naar de BDO/WDF. De afgelopen twee jaar speelde hij veel toernooien en liep hij afgelopen najaar op het nippertje plaatsing voor Lakeside mis. In de finaleronde van het kwalificatietoernooi verloor hij namelijk van Michael Unterbuchner. Greebe had de intentie uitgesproken om komend jaar een nieuwe poging te gaan wagen bij de PDC.

Delen:

Meer over Pro Tour