Connect with us

World Darts Championship

Voorbeschouwing PDC WK Darts 2020: Speeldag 1

Het PDC WK Darts 2020 wordt in Alexandra Palace traditiegetrouw afgetrapt door de regerend wereldkampioen. Michael van Gerwen komt dan ook gelijk in actie, op een avond voor Nederlandse inbreng. De eerste drie partijen van de avond zijn uit de eerste ronde, daarna volgt de eerste wedstrijd uit de tweede ronde.

20.00 uur Jelle Klaasen – Kevin Burness

Jelle Klaasen heeft een zeer matig jaar achter de rug met slechts één kwartfinale op de Pro Tour. Het zorgde ervoor dat het tot het einde van het seizoen onzeker was of hij zich wel ging plaatsen voor het WK. Zo is hij ook als een kiezelsteen uit de top-32 van de wereld gevallen en heeft snel goede resultaten nodig om zich weer op te werken. Kevin Burness lijkt in de eerste ronde een gunstige opponent. De Noord-Ier heeft in twee jaar tijd op de Pro Tour eigenlijk niets klaar gespeeld. Vorig jaar plaatste hij zich via de Ierse qualifier voor het WK en wist daar wonderwel goed te spelen. Een vervolg in 2019 kwam er totaal niet, want gewonnen partijen op de Pro Tour zijn op twee handen te tellen. Vanuit het niets won hij wel de PDPA Qualifier en mag zodoende opnieuw naar het WK. De twee duels op de Pro Tour wist Klaasen allebei te winnen.

21.00 uur Kim Huybrechts – Geert Nentjes

Net zoals Klaasen is ook Huybrechts binnen drie jaar tijd van een Premier League-speler afgezakt naar een speler buiten de top-32. Het afgelopen seizoen is ook vrij vergelijkbaar, want ook de Belg haalde slechts één kwartfinale op de Pro Tour. Hij ontbrak op alle grote televisietoernooien en zal met weinig vastigheid starten aan het WK. Voor Nentjes was het vooral een zeer leerzaam jaar. De jongeling uit Urk speelde voor het eerst op de Pro Tour en leerde de harde lessen. Wel gooide hij twee negendarters en was op de jeugd tour net zoals in 2018 uitstekend op dreef. Hij won twee toernooien en stond ook nog eens twee keer in de finale. Zo plaatste hij zich opnieuw voor het WK en kan met een tas vol ervaring richting AllyPally. De enige ontmoeting dit jaar won Huybrechts op de vloer met 6-5.

22.00 uur Luke Humphries – Devon Petersen

Een jaar geleden wisten Humphries en Petersen allebei te verrassen. Humphries klopte titelverdediger Rob Cross en kwam tot de kwartfinale, Petersen tot de laatste-16. Allebei hebben ze moeite gehad om een passend vervolg te noteren. Cool Hand Luke bekende niet veel later te kampen met faalangst en is een moeilijk proces in gegaan. Het heeft wel zijn vruchten afgeworpen, want aan het einde van het jaar pakte hij de wereldtitel bij de jeugd. Petersen kon op de Pro Tour weinig klaarspelen en had weer de Afrikaanse Qualifier nodig om het WK te halen. De enige partij tussen de twee won Petersen wel dit jaar op de vloer.

23.00 uur Michael van Gerwen – Klaasen of Burness

Voor Michael van Gerwen is het afwachten wie hij zal treffen, al lijkt vooral gezien zijn vorm het op dit moment weinig uit te maken. De afgelopen maanden speelt Mighty Mike uitmuntend, won het laatste televisietoernooi en verpulverde vorige week op een demonstratie zijn oude rivaal Phil Taylor. Qua snelheid zal het spel van Klaasen hem iets beter liggen, maar de onderlinge animositeit tussen de twee kan voor Van Gerwen juist weer voor ruis op de lijn zorgen. Feit blijft dat als de nummer één van de wereld zijn normale niveau van de afgelopen maanden toont, dan zal hij zich als eerste plaatsen voor de derde ronde.

Speelschema PDC WK Darts 2020

➡ Prijzengeld PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship