Connect with us

World Darts Championship

Voorbeschouwing PDC WK Darts 2020: Speeldag 15

Gerwyn Price Grand Slam of Darts 2019 PDC

De vier beste spelers van dit PDC WK Darts 2020 zijn overgebleven. De verrassingen zijn gesneuveld, de topfavorieten zijn nog over met één echte uitdager. Michael van Gerwen is titelverdediger en nog altijd de nummer één bij de bookmakers. Maar gaat iemand hem nog stoppen?

20.15 uur Peter Wright – Gerwyn Price

Op voorhand waren Peter Wright en Gerwyn Price door velen ingeschaald om de halve finale te halen, toch ging het voor beide darters niet vanzelf. Wright ontsnapte in zijn eerste partij tegen Noël Malicdem en zag een 3-0-voorsprong in sets en 2-0 in legs zomaar verdampen tegen Jeffrey de Zwaan. Op ervaring sleepte hij die partij er toch nog uit, om een dag later echt te ontvlammen. Luke Humphries zag Snakebite lange tijd 110 gemiddeld op hem afvuren, waardoor Wright niet te stoppen was. Dat niveau zal nodig zijn om een sterke Price te kloppen, die de Schot ook nog eens op scherp heeft gezet. Voor de kwartfinale tussen Glen Durrant en Price zei Wright namelijk dat hij verwachtte dat Durrant met 5-2 ging winnen. Dit uiteraard tot woede van Price, die vervolgens liet optekenen dat hij Wright met 6-0 van het podium ging vegen. Het toernooi van The Iceman is tot dusver wisselvallig. Hij ontsnapte op zijn beurt tegen William O’Connor, haalde genadeloos uit tegen John Henderson om tegen Simon Whitlock toch weer ver weg te zakken. De kwartfinale tegen Durrant was ijzersterk, zowel scorend als op de dubbels. Daarmee liet hij zich waarom Price de laatste maanden de enige echte uitdager was van Van Gerwen. In onderlinge duels staat het toch liefst 13-5 voor Wright, al won Price vier van de vijf laatste duels.

22.00 uur Michael van Gerwen – Nathan Aspinall

Het lijkt erop dat Michael van Gerwen de eerste echte test krijgt met Nathan Aspinall. Tot dusver rolde Mighty Mike in wat vreemde partijen door het toernooi. In de veelbesproken strijd met Jelle Klaasen was Van Gerwen niet zichzelf, maar won toch ruim. De ren je rot show met Ricky Evans werd eenvoudig 4-0 en Stephen Bunting werd overlopen met dezelfde cijfers. Darius Labanauskas gaf meer weerwerk, maar dat kwam vooral doordat Van Gerwen niet geconcentreerd was. Even gaf hij gas en won drie sets op rij, daarom heen was het erg slordig. Dat zal hem vermoedelijk niet gebeuren tegen Aspinall, want dan zal hij wel bij de les moeten zijn. De jonge Engelsman staat voor het tweede jaar op rij in de halve finale van het WK en won tussendoor de UK Open. The Asp is de top-8 van de wereld binnengekomen en kan zich op gaan maken voor de Premier League Darts. Dit WK had hij een zware route en won van Danny Baggish, Krzysztof Ratajski, Gary Anderson en Dimitri Van den Bergh. Er waren wankele momenten, opvallende momenten dat hij zijn darts terughaalde en zenuwen in de partij tegen Van den Bergh. Van Gerwen en Aspinall treffen elkaar voor het eerst op een groot podium, op de Pro Tour is de stand 2-2.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Prijzengeld PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship