Connect with us

Grand Slam of Darts

Voorbeschouwing slotduels Grand Slam of Darts Groep A, B, C en D

Alle drie de Nederlanders hebben vandaag een goed resultaat nodig om de groepsfase van de Grand Slam of Darts door te komen. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Wesley Harms hebben allemaal een duidelijke missie in Wolverhampton: winnen.

Rekenen geblazen

Voor zowel Van Gerwen als Van Barneveld is het rekenen geblazen, al is het voor Mighty Mike te overzien. Hij staat met een legsaldo van +3 liefst zes legs voor op Gary Robson. Dat zorgt ervoor dat een zege van Van Gerwen op Joe Murnan, al is het met 5-4, voor hem voldoende is om door te komen. Tegelijkertijd zou dankzij dat legsaldo een kleine nederlaag ook nog uitkomst kunnen bieden, maar dan moet Jonny Clayton wel winnen van Gary Robson. In groep B is het legsaldo voor Van Barneveld juist ongunstig ten opzichte van zowel Michael Smith als Krzysztof Ratajski. Barney moet dan ook winnen van Smith met minimaal 5-3. Ratajski heeft aan een 5-3-zege op Adam Smith-Neale ook voldoende, omdat hij dan altijd een beter legsaldo heeft dan één van zijn twee concurrenten. Door het matige legsaldo is Van Barneveld bij een nederlaag eigenlijk altijd uitgeschakeld.

Winnen of naar huis

Hoe lastig groep A en groep B ervoor staan, zo overzichtelijk is het in groep C en groep D. James Wade is door zijn legsaldo al wel zeker van de groepswinst in C, waardoor Wesley Harms en Keegan Brown in een onderling duel uit gaan maken wie er doorgaat naar de tweede ronde. Op voorhand lijkt dit een close call te gaan worden. Dat is ook het geval in groep D, waar Gary Anderson al zeker is van de volgende ronde. Ian White en Michael Unterbuchner gaan dan ook strijden om één plaats. Ook in dit geval wordt op voorhand een close game verwacht.

Programma dinsdagavond

James Wade – Mark Webster (C)
Gary Anderson – Steve Hine (D)
Ian White – Michael Unterbuchner (D)
Keegan Brown – Wesley Harms (C)
Michael van Gerwen – Joe Murnan (A)
Jonny Clayton – Gary Robson (A)
Krzysztof Ratajski – Adam Smith-Neale (B)
Michael Smith – Raymond van Barneveld (B)

GROEP A

  P W L +/- Pts
Jonny Clayton 2 2 0 +4 4
Michael van Gerwen 2 1 1 +3 2
Gary Robson 2 1 1 -3 2
Joe Murnan 2 0 2 -4 0

GROEP B

  P W L +/- Pts
Michael Smith 2 2 0 +3 4
Krzysztof Ratajski 2 1 1 +1 2
R v Barneveld 2 1 1 -1 2
Adam Smith-Neale 2 0 2 -3 0

GROEP C

  P W L +/- Pts
James Wade (Q) 2 2 0 +7 4
Keegan Brown 2 1 1 -1 2
Wesley Harms 2 1 1 -3 2
Mark Webster 2 0 2 -3 0

GROEP D

  P W L +/- Pts
Gary Anderson (Q) 2 2 0 +7 4
Ian White 2 1 1 0 2
M Unterbuchner 2 1 1 0 2
Steve Hine 2 0 2 -7 0
Delen:

Meer over Grand Slam of Darts