Connect with us

Grand Slam of Darts

Voorbeschouwing slotduels Grand Slam of Darts Groep E, F, G en H

Maandagavond gaat de onderste helft van het speelschema van de Grand Slam of Darts volledig worden ingevuld. Rob Cross is de enige speler die na twee van de drie groepsduels al zeker is van de knock-outfase. De andere zeven plaatsen zijn nog te vergeven.

Groep H is overzichtelijk

Groep H met Rob Cross erin is het meest overzichtelijk. Cross is door, Ryan Searle is uitgeschakeld en daardoor spelen Dimitri Van den Bergh en Mark McGeeney in een onderling duel om uit te maken wie er door gaat. Op voorhand is de Belg de grote favoriet, simpelweg omdat hij een veel hoger niveau heeft laten zien dan McGeeney. De Engelsman heeft het echter wel in zich, hij stond niet voor niets in de finale van Lakeside. In Wolverhampton wil dat er voorlopig alleen totaal niet uitkomen.

Durrant alles in eigen hand

In de andere drie groepen wordt het rekenen geblazen. Met name in groep F lijkt het erg spannend te worden. Glen Durrant zakte tegen Gerwyn Price door het ijs met een heel zwakke slotleg, toch heeft hij alles nog in eigen hand. Wint hij van Andrew Gilding, dan is hij op legsaldo altijd door naar de volgende ronde. Simon Whitlock (-1) zal ondertussen ruim moeten winnen van Gerwyn Price (+4) om de achterstand in legs nog goed te maken.

Rekenen geblazen

In groep E ligt het anders door het verschil in legsaldo. Wint Max Hopp van Jim Williams, dan is hij nog altijd afhankelijk van het resultaat van Josh Payne tegen Peter Wright. Bij een forse nederlaag kan Wright er nog uit en zelfs Williams heeft zeker bij een 5-0-zege nog een kans. Het meeste rekenen wordt verwacht in groep G. Stephen Bunting kan zich een krappe nederlaag veroorloven tegen Scott Mitchell, maar de Engelsman zal juist zo ruim mogelijk willen winnen. Hij staat net zoals Mensur Suljovic op +1 in legsaldo. Suljovic moet zelf aan de bak tegen Martin Schindler, die door een legsaldo van -6 eigenlijk al is uitgespeeld.

Programma maandagavond

Rob Cross – Ryan Searle (H)
Andrew Gilding – Glen Durrant (F)
Simon Whitlock – Gerwyn Price (F)
Mensur Suljovic – Martin Schindler (G)
Stephen Bunting – Scott Mitchell (G)
Max Hopp – Jim Williams (E)
Peter Wright – Josh Payne (E)
Dimitri Van den Bergh – Mark McGeeney (H)

GROEP E

  P W L +/- Pts
Peter Wright 2 2 0 +4 4
Max Hopp 2 1 1 -1 2
Josh Payne 2 1 1 +1 2
Jim Williams 2 0 2 -4 0

GROEP F

  P W L +/- Pts
Gerwyn Price 2 2 0 +4 4
Glen Durrant 2 1 1 +3 2
Simon Whitlock 2 1 1 -1 2
Andrew Gilding 2 0 2 -6 0

GROEP G

  P W L +/- Pts
Stephen Bunting 2 2 0 +4 4
Mensur Suljovic 2 1 1 +1 2
Scott Mitchell 2 1 1 +1 2
Martin Schindler 2 0 2 -6 0

GROEP H

  P W L +/- Pts
Rob Cross (Q) 2 2 0 +4 4
Dimitri Van den Bergh 2 1 1 +1 2
Mark McGeeney 2 1 1 -1 2
Ryan Searle (E) 2 0 2 -4 0
Delen:

Meer over Grand Slam of Darts