Connect with us

World Grand Prix

Waanzinnige Van Gerwen klopt Chisnall in astronomisch duel

Michael van Gerwen heeft met een uitzinnige optreden Dave Chisnall verslagen in de kwartfinale van de World Grand Prix. De Nederlander gooide de gehele partij boven de 100 per beurt en miste nagenoeg geen enkele openingsdubbel. Zodoende werd de druk op Chisnall vanzelf te groot: 3-1. Het gemiddelde van Van Gerwen eindigde in 101,54 per beurt in de 22ste zege op rij tegen Chizzy. In de halve finale wacht Daryl Gurney.

Astronomische eerste set

De opening van Mighty Mike was opmerkelijk. Vanaf 90 besloot hij op de 18 te mikken en gaf daardoor Chisnall de vrijbrief om vanaf 63 de break te pakken. Het werd ook 0-2, voor de Nederlander met een extreme versnelling kwam. Hij gooide een 11- en 12-darter, om de set te pakken met een 14-darter. Zo stond zijn setgemiddelde op 107,9 per beurt en dat met het double-in double-out systeem. Chisnall ging in de tweede set opnieuw goed mee en kreeg zijn kansen. Vanaf 43 miste hij twee pijlen voor de break, maar in de vierde leg lukte het wel. Van Gerwen miste namelijk op zijn beurt twee pijlen vanaf 77 en Chizzy vond tops voor setwinst (1-1).

Druk wordt vanzelf te groot

In de derde set wist Van Gerwen zich gelijk weer te herpakken. Zijn eigen leg was in 15 darts afgewerkt en brak Chisnall met 14 pijlen. Mighty Mike opende in de derde met een 160-score, waar Chisnall pas met zijn vierde pijl de openingsdubbel vond. Van Gerwen liep eenvoudig weg en dubbel-3 voor een 13-darter was goed voor de 3-0-setwinst. Chisnall moest zich snel zien te herpakken en deed dat door een 180’er en dubbel-6. Er kwamen twee 180’ers achteraan, toch pakte Van Gerwen de leg met een 12-darter. Het gemiddelde van de Nederlander tikte alweer de 105 aan en zag Chisnall nu een volle beurt missen om te openen. Zo pakte hij het initiatief en kon de break halen nadat de Engelsman twee pijlen vanaf 48 miste. Met een 89-finish was het daarop gedaan.

World Grand Prix 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix