Connect with us

European Tour

Waanzinnige Van Gerwen pakt ook EuroTour in Innsbruck

Michael van Gerwen heeft in een bizarre vorm zijn vijfde European Tour-titel van het jaar bijgeschreven. In het Oostenrijkse Innsbruck stond er het hele weekend geen maat op Mighty Mike. Dave Chisnall leek hem in de finale pijn te doen, tot Van Gerwen in de negende leg de tik uitdeelde met een 11-darter. Daarmee maakt hij zijn ‘slippertje’ van vorige week goed, toen hij zowaar een finale op de EuroTour verloor van Michael Smith.

 

Bizarre gemiddeldes 

Van Gerwen was dit weekend weer in een belachelijke vorm. Tegen Ronny Huybrechts ging zaterdag na vier legs het gas er al vanaf voor de 6-3-zege, vandaag ging daar nog een schepje bovenop. Raymond van Barneveld was in de middag al het slachtoffer, nog met een rustig gemiddelde van 100. Rowby John Rodriguez en Robert Thornton werden in de kwart- en halve finale volledig weggevaagd met 6-3 en 6-1 met gemiddeldes van 114 en 109 per beurt. Chisnall was ook op dreef in zijn route naar de finale met zeges op Terry Jenkins (108 gemiddeld), Peter Wright en Dave Pallett. Pallett was de grote verrassing van het weekend met zijn eerste halve finale op de ProTour. Van Barneveld verloor net zoals Benito van de Pas in de derde ronde, voor Vincent van der Voort eindigde zijn poging voor titelprolongatie in Oostenrijk in de kwartfinale tegen Thornton.

Versnellen bij het eerste kansje 

Vorige week ging het in de finale mis voor Van Gerwen doordat Michael Smith bizar goed opende. Ondanks een bizar gemiddelde stond Mighty Mike op een 0-4-achterstand. Tegen Chisnall begon de Nederlander dan ook in vliegende vaart om gelijk de break te pakken via dubbel-16. Chizzy slaagde er toch in om gelijk terug te breken en zijn eigen leg te houden voor 1-2. Zijn eerste 180’er en dubbel-10 brachten Van Gerwen weer op gelijke hoogte. In de zesde leg lukte dat Mighty Mike ook, al was dat wel dankzij vier missers van Chisnall op de dubbels (3-3). De 4-4 kwam wel soepel op de borden, waardoor de druk steeds groter werd. Die bleek vooral de Engelsman te voelen. Hij opende de negende leg met scores van 56 en 57, waar Van Gerwen gelijk scores van 140, 180 en 134 tegenaan mikte. Zo stond hij na negen pijlen op 47, voor Chizzy er nog een 180’er tegenaan gooide. Die had geen effect meer, want met een 11-darter was de break een feit. De nummer één van de wereld gooide er gelijk weer een 180’er achteraan en pakte de titel met een 70-finish.

Delen:

Meer over European Tour